R.Kuncaitis grįžta į Klaipėdos „Neptūną“

Neseniai pasaulio čempionate bronzos medalius laimėjusioje Lietuvos krepšinio rinktinėje dirbęs Robertas Kuncaitis ryžosi gaivinti „Neptūno“ krepšininkus.

46-erių šilutiškis jūrų valdovo trišakį, kuriuo į priekį ves uostamiesčio klubą, paims trečią kartą. R.Kuncaitis treniravo klaipėdiečius 2004-2005 ir 2006-2007 metais.

Vakar specialistas surengė pirmąją treniruotę, kuriuos metu galėjo iš arčiau susipažinti su nuo tų laikų visiškai pasikeitusia komanda.

„Nesvarbu kokią komandą pamačiau pirmoje treniruotėje. Svarbiausia tai, kokią noriu matyti. O norisi matyti kovojančius, draskančius, krentančius dėl kiekvieno kamuolio žaidėjus. Kai matysime tokią komandą, tai atsiras ir tų pergalių“, – po treniruotės „Neptūno“ oficialiam tinklapiui internete sakė R.Kuncaitis.

Paklaustas, kokie būdai gali padėti pakilti krepšininkams iš žaidybinės duobės, R.Kuncaitis šypsojosi, kad pasakyti konkrečiai neįmanoma.

„Jeigu pasakyčiau kokie būdai gali padėti komandai pakilti iš žaidybinės duobės, tai turbūt būčiau geriausias treneris. Treniruotėje bandžiau daryti viską, kad žaidėjai būtų pikti, kovotų, griūtų dėl kiekvieno kamuolio. Taip nusiteikusių žaidėjų komandai ir reikia komandai. Tada bus nebe taip svarbu, ar pataikysime tą dieną, ar ne, tokiais atvejais daug ką lems kiti faktoriai, kuriuos jau minėjau“, – kalbėjo treneris.

Pustrečios valandos prakaitą sporto salėje lieję „Neptūno“ krepšininkai net ir po intensyvios treniruotės atrodė geros nuotaikos.

Gynėjas Martynas Mažeika tikino, jog tokio intensyvumo treniruočių ir buvo galima tikėtis. Krepšininkas pasidžiaugė, kad treniruotės metu nuotaikos buvo pakilios.

„Prieš treniruotę tikrai tikėjausi, kad dirbsime dideliu intensyvumu. Esu jau sportavęs pas Robertą Kuncaitį rinktinės stovyklose. Tas pats būdavo ir ten – ilgos ir intensyvios treniruotės. Nuotaikos geros, visi jaučia, kad yra kažkoks pasikeitimas, visi darbuojasi. Pirmos treniruotės vaizdas buvo tikrai neblogas“, – džiaugėsi M.Mažeika.

Pirmadienį iš stažuotės Jungtinėse Amerikos Valstijose grįžęs strategas antradienį stebėjo „Neptūno“ rungtynes su „Zemgale“ ir atkreipė dėmesį, jog klaipėdiečiams trūksta kovotojų savybių.

„Taip žaidžiant, kaip žaidė su latviais, sunku bus laimėti net prieš silpniausią ekipą, – tvirtino R.Kuncaitis. – Pirmiausiai sieksiu, kad krepšininkai pasiaukojančiai kovotų. Vėliau žiūrėsiu, ką galima pagerinti jų žaidime“.

Vakar dar nebuvo pasirašyta oficiali sutartis. Klubo direktorius Osvaldas Kurauskas teigė, kad treneriui bus pasiūlytas bent dviejų metų kontraktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių