Rekonstruotą krantinę siūloma pritaikyti laiveliams

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisija kartu su Klaipėdos Mažųju laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai" nariais diskutavo apie Danės ir pilies uosto krantinių rekonstrukciją. 

Penktadienio posėdyje paskelbta, jog baigtas pirmasis rekonstrukcijos etapas, kuriam atlikti išleisti 29 mln. litų. Už šią sumą sutvarkytos beveik visos piliavietės krantinės, iškasta rytinė fosa. Baigiamas rekonstruoti 700 m ruožas nuo marių iki Pilies tilto. Čia rekonstruotos krantinės apkaltos mediena, padaryti laivų švartavimo stulpai, parengti elektros ir vandens kolonėlių įvadai. 

Tokia rekonstrukcija labiausiai nepatenkinti Mažųjų laivų savininkų asociacijos „Pajūrio laivai" nariai. Asociacijos vadovo Algirdo Valentino teigimu, pagal projektą piliavietėje prie pontonų galės švartuotis tik iki 10 metrų ilgio laivai. Daugiau nei 10 metrų ilgio laivai privalės stovėti Danės upėje. Anot A.Valentino, krantinės visiškai nepritaikytos laivams, esą jos tik gražiai atrodo. 

"Kam Piliavietės užutekyje ir Danėje  tokios brangios ir nefunkcionalios krantinės, prie kurių negali stovėti laivai. Itin brangia mediena apkaltos krantinės esant audrai  neišvengiamai bus sugadintos. Isivaizduokite, jeigu pakrautas laivelis sveriantis apie 20 tonų atsirenks į tokią krantinę, tai ta mediena pavirs į šipulius. Čia nepadės net guminės atmušos", - teigė A.Valentinas. 

Smulkieji verslininkai reikalauja, kad jiems būtų skirta 100 metrų krantinė piliavietės užutekyje, nors pagal projektą žvejams numatyta 350 metrų krantinė Danės upėje. A.Valentinas sako, jog iki rugsėjo, kol neprasideda stiprūs vėjai, jie gali dirbti Danės upėje, bet rudenį jiems reikalinga užuoveja. 

Jūrinių ir vidaus vandenų reikalų komisijos pirmininko Benedikto Petraukso teigimu, šią žiemą žvejams bus leista švartuotis piliavietėje. Po to jie privalės švartuotis Danėje kur jiems ir numatyta vieta, bet prieš tai reikia patobulinti jau rekonstruotą krantinę, kad ji būtų pritaikyta laivų švartavimuisi. 

Rekonstrukcijos projekto vykdytojai baiminasi, jog tokie komisijos siūlomi pakeitimai pareikalaus papildomų lėšų, kurių ir taip trūksta. Danės krantinių rekonstrukcijos projektui užbaigti dar reikia maždaug 18,5 mln. litų. 

Smulkieji verslininkai piktinasi, jog rengiant krantinių rekonstrukcijos techninį projektą, jų niekas nekvietė į svarstymus. Esą dėl šios priežasties įsibėgėjus projektui pradėjo aiškėti jo trūkumai.


Šiame straipsnyje: krantinėlaiveliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių