Rajono vaikams – brangesnis darželis

Klaipėdos rajono gyventojai, savo atžalas vedantys į miesto darželius, už šių įstaigų paslaugas turės mokėti brangiau. Taip pirmadienį nusprendė Strateginės plėtros komisija, artimiausiame Tarybos posėdyje siūlysianti šį mokestį padidinti iki trijų kartų.  

„Klaipėdiečių vaikams turi būti suteikiama pirmumo teisė lankyti miesto darželius. Tačiau, kaip išeitis, rajono gyventojams bus siūloma deklaruoti gyvenamąją vietą Klaipėdoje. Tik tuomet jie galės išvengti didesnių mokesčių. Jei gyvenamoji vieta mieste vis tik nebus deklaruota, už ikimokyklinių įstaigų paslaugas teks mokėti brangiau. Kol kas įkainių dar nenustatėme, jie bus teikiami gruodžio mėnesį. Aišku tik viena - mokestis už darželių paslaugas gali padidėti iki trijų kartų", - tvirtino Klaipėdos savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėja Laima Prižgintienė.

Sprendimas rajono gyventojams padidinti mokestį už ikimokyklinių įstaigų teikiamas paslaugas motyvuojamas tuo, kad pagal dabar galiojančią tvarką visos surinktos lėšos keliauja ne į miesto, o į rajono savivaldybės biudžetą. Anot uostamiesčio mero Rimanto Taraškevičiaus, iškilo būtinybė peržiūrėti rajono vaikų išlaikymą iš miesto biudžeto.

Šiuo metu miesto darželius lanko apie 500 rajono vaikų. Iki šiol už ugdymo paslaugas jų tėvams mokėti nereikėjo, mat mokestis imamas tik už vaikų maitinimą: lopšelinukams maitinimas kainuoja 143 litus, darželinukams - 162. Papildomą 10 litų sumą tėvai kas mėnesį moka už ugdymo priemones.


Šiame straipsnyje: darželiairajonas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių