Prieš Vėlines – kilni pasieniečių misija

Artėjant Vėlinėms, sieną su Rusija saugančios VSAT Pagėgių rinktinės Bardinų užkardos pasieniečiai atliko kilnią misiją - jie sutvarkė Pagėgių savivaldybėje esančias Bardinų kapinaites. bei Bitėnų kapinėse palaidoto tarpukario pasieniečio Aleksandro Žvinakio kapą.

Pasieniečiai minėtose kapinaitėse sutvarkė ne tik apleistus kapus, bet ir išgrėbė lapus, įrengė laiptelius, kuriais lankytojams bus lengviau užlipti į kapinaites, esančias miško pašlaitėje.

Per Vėlines Bardinų užkardos ir Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pareigūnai ant sutvarkytų kapų padės gėlių ir uždegs žvakutes.

Bardinų užkardos pasieniečiai jau ne pirmą kartą organizuoja talką ir tvarko šias apleistas ir neprižiūrimas kapinaites. Pavasarį jose pareigūnai pašalino išvirtusius medžius, iškirto menkaverčius krūmus bei surinko ir išgabeno šiukšles. Taip pat buvo sutvarkyta dalis paminklų bei tvorelių.

Pasak Pagėgių rinktinės ryšių su visuomene specialistės Astos Šimkuvienės, Bardinų užkardos pasieniečiai džiaugiasi galėdami iš užmaršties prikelti A.Žvinakio atminimą bei prisidėti prie Bardinų kaimo XIX-XX a. kapinių išsaugojimo.


Šiame straipsnyje: VėlinėspasieniečiaiKapinės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių