Prieš teismą stos laivų kurą pardavinėję asmenys

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba baigė ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto prekių neišvežimo iš Lietuvos Respublikos, neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis, dokumentų suklastojimo.

Baudžiamojoje byloje įtarimai pareikšti šešiems Klaipėdos ir Tauragės gyventojams. Pastarieji įtariami neteisėtai realizavę 1 tūkst. 946 tonas laivams skirto dyzelinio kuro ir valstybei padarę 2,5 mln litų žalą.

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba ikiteisminį tyrimą pradėjo 2006 metų spalio mėn., kai po pusmetį trukusio operatyvinio tyrimo kartu su Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnais  sulaikė organizuotą grupę, įtariamą neteisėtai neišvežus ir realizavus didelį kiekį akcizinės prekės - dyzelinio kuro, skirto laivams.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog organizuota grupė, susidedanti iš šešių asmenų, veikė Klaipėdos bei Tauragės miestuose. Laikotarpiu nuo 2006 m. kovo mėn.  iki 2006 m. spalio mėn. iš Latvijos įmonių į Lietuvą ji įvežė dyzelinio kuro, kuris turėjo būti eksportuotas - išvežtas iš Lietuvos.

Minėtas kuras turėjo būti perpiltas į tanklaivį „Banga", pritaikytą kuro sandėliavimui. Vėliau iš šio tanklaivio kuras turėjo būti perpiltas į kitų valstybių laivus.  Ikiteisminio tyrimo metu buvo išaiškinta, kad tanklaivis „Banga" buvo išnuomotas vienos įmonės, atlikusios laivų bunkeriavimą, tai yra užpildymą kuro atsargomis.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad iš tiesų kuras buvo ne supiltas į minėtą tanklaivį „Banga", o realizuotas Lietuvoje vidaus rinkoje, neapmokestinus kuro nei pridėtinės vertės, nei akcizo mokesčiais. Tokiu būdu įtariamieji valstybės biudžetui padarė 2,5 milijono litų žalą.


Šiame straipsnyje: laivų kuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių