Prezidentė apsipirko žvejo sodyboje

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė apsilankė Lietuvos Jūrų muziejuje ir išleido kelis šimtus litų žvejo sodyboje vykusiame jomarke.

Parplaukusi iš vainikų nuleidimo į jūrą ceremonijos D.Grybauskaitė išlipo Smiltynėje prie Jūrų muziejaus. Prezidentė buvo palydėta į žvejo sodybą, kur tradiciškai vyko šventė „Žuvys išgalvojo giesmes“.

Čia D.Grybauskaitė ko gero pirmą kartą išgirdo klaipėdiškių tarmę. Šilutės kraštotyros draugijos folkloro ansamblio „Ramytė“ narė, mokytoja Vaida Jalinskiene, šišioniškių tarme papasakojo šmaikščią istoriją, o svetingi muziejaus šeimininkai pakvietė viešnią apsipirkti jomarke.

D.Grybauskaitė galėjo neišleisti čia nė lito – kiekvienas norėjo Prezidentei ką nors padovanoti ir kratėsi užmokesčio už pačių pagamintus dirbinius. Tačiau D.Grybauskaitė sugebėjo atsilyginti kiekvienam, negailėdama pinigų ir nepaistydama dosnių nuolaidų.

Prezidentė įsigijo tikro vaško žvakę, porą lininių staltiesių, kurių autorė čia pat demonstravo savo meistriškumą, pirko šaukštą uogienei maišyti ir dailią mentelę, kalvio darbo apyrankę. Šalies vadovė jomarke už pirkinius sumokėjo ne mažiau trijų šimtų litų.

Tautodailininkai negailėjo D.Grybauskaitei dovanų: nepadirbto gintaro gabalų, vaistinių žolių. Vietos žvejys tikino, kad dovanoja vos prieš kelias valandas pagautą ir paryčiais išrūkytą karšį.

Aplankiusi Lietuvos jūrų muziejų Prezidentė žadėjo dar kartą užsukti į žvejo sodybą paragauti ant laužo virtos žuvienės.


Šiame straipsnyje: Jūros šventėprezidentė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių