Prezidentė apdovanojo kariūną už išgelbėtą gyvybę

Šalies Prezidentė Dalia Grybauskaitė kaunietį Karo akademijos studentą Kęstutį Skiezgilą apdovanojo Žūvančiųjų gelbėjimo kryžiumi už tai, kad vasarą pajūryje jis išgelbėjo dešimtmetę mergaitę.

Prezidentė įteikė kariūnui apdovanojimą Lietuvos Kariuomenės dienos proga.

22 metų Karo akademijos kariūnas K.Skiezgilas iš Kauno Melnragėje prie molo besimaudžiusią mažametę, kurią bangos nešė gilyn į jūrą, išgelbėjo rugpjūčio pradžioje.

Atostogauti pas brolį į Klaipėdą atvykęs vaikinas į paplūdimį su kompanija tądien atvyko neplanuotai. Vaikinas su kompanija poilsiavo netoli molo. Prie jaunuolių priėjo moteris ir pasakė, kad bangos neša mergaitę į jūrą. Dešimtmetė buvo nuplaukusi apie pusšimtį metrų nuo kranto ir pati nebegalėjo grįžti. Kaunietis net nedvejojęs puolė į pagalbą.

„Viskas vyko savaime. Vakarėjo, tad žmonių buvo nedaug. Gal pirmas nubėgau todėl, kad buvau jauniausias, greičiausias. Brolis su draugu liko krante. Sportuoju, niekada nebuvau pakliuvęs į tokią situaciją, tad jokių minčių apie grėsmę pačiam nekilo“, - po įvykio prisiminė kaunietis.

K.Skiezgilas neslėpė, jog prireikė daug jėgų teikiant pagalbą. Šioje vietoje jūra iš pradžių yra gili, paskui seklėja, o prie kranto vėl gili. Kai vaikinas pasiekė mergaitę, ši, apimta panikos, pradėjo gelbėtoją skandinti. Kariūnas sugebėjo dešimtmetę nuplukdyti iki seklumos.

„Pamačiau, kad atbėga gelbėtojai. Laukiau pagalbos. Teko stipriai laikyti mergaitę, nes ji veržėsi į krantą. Atbėgę gelbėtojai su plūdėmis padėjo jį pasiekti. Mergaitė buvo perduota medikams“, - pasakojo K.Skiezgilas.

Skendusiosios tėvų paplūdimyje nebuvo. Dešimtmetė vakare pliaže laiką leido su bendraamžiais, kurie ištikus nelaimei išsilakstė.

 


Šiame straipsnyje: Kęstutis Skiezgilas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių