Prekiauti eglutėmis nesiveržiama

Nuo šiandien Klaipėdos savivaldybėje priimami prašymai dėl leidimų prekybai eglutėmis suteikimo, tačiau iš prekeivių didelio susidomėjimo nesulaukta.

Šiemet Klaipėdoje eglutėmis bus prekiaujama 63 vietose. Dauguma jų prie prekybos centrų, kur didžiausi klaipėdiečių srautai. Toks pat vietų prekybai eglutėmis skaičius buvo ir pernai.

Klaipėdos savivaldybės Licencijų, leidimų ir vartotų teisių apsaugos skyriaus vedėjos Zitos Žižytės, praėjusiais metais jų tebuvo užimta tik trečdalis.

Minimalus vietos prekybai eglutėmis plotas siekia 10 kvadratinių metrų. Dienai ji kainuoja 6-7 litus.

Šiandien Klaipėdos savivaldybės priimamajame nebuvo norinčių prekiauti eglutėmis žmonių antplūdžio. Prašymų pateikimas vyko vangiai. Iki pietų jų buvo tik vienas.

Priimamojo vyresnioji specialistė Asta Poškienė tvirtino, jog niekada nebūna didelio prekeivių antplūdžio pirmosiomis prašymų priėmimo dienomis. Daugiausia norinčių prekiauti sulaukiama gruodžio viduryje.

„Nors parašytas tik vienas prašymas, susidomėjusių prekyba yra daug. Žmonės ne tik skambina, bet ir užeina pasiteirauti informacijos“, - tvirtino A.Poškienė.

Prekyba eglutėmis miesto viešosiose erdvėse paprastai uostamiestyje prasideda gruodžio 12-14 dienomis. Masiškai šventiniais medeliais prekiauti pradedama savaitę prieš Kalėdas.

Kretingos miškų urėdas Antanas Baranauskas tvirtino, jog šiųmetinės eglučių kainos urėdijoje dar nėra patvirtintos, tačiau prognozavo, kad jos praėjusių metų lygio.

Aukščiausios klasės eglutė, kurios aukštis siekia nuo 0,5 iki 3 metrų, pernai kainavo apie 12-15 litų. Pasak A.Baranausko, šiemet už jas mokėtis teks brangiau dėl išaugusio pridėtinės vertės mokesčio.

Šventinių medelių šakomis klaipėdiečiai galės apsirūpinti ir nemokamai. Gruodžio 18 dieną 13 valandą Teatro aikštėje vyks akcija „Parsinešk Kalėdas į savo namus“. Jos metu bus išdalinta nemokamai tūkstantis eglės šakų. Jas miestelėnams dovanos Kretingos miškų urėdija.


Šiame straipsnyje: eglučių prekybakalėdos 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių