Pramoginis 2009-ųjų Klaipėdos kaleidoskopas (FOTO)

Pakilimai, nuopuoliai, skandalai, intrigos, viltys, džiaugsmai ir ašaros. Kokių ryškiausių įvykių mums pažėrė besibaigiantys 2009-ieji?

Metų kūdikis

Garsiausią uostamiesčio džiazo šeimyną šiemet aplankė ilgai laukti gandrai. Pavasarį gimęs pagrandukas "paveldėjo" ne tik tėčio Vytauto Grubliausko pavardę, bet ir vardą. Klaipėdos pilies džiazo festivalio vadovei ir Metų klaipėdietei Ingai Grubliauskienei tai ketvirtoji atžala. Daugiau nei prieš penkerius metus dukters susilaukusi pora taip pat augina du vaikus iš pirmosios Ingos santuokos. Iš ankstesnės santuokos parlamentaras V.Grubliauskas turi suaugusią dukterį.


Nuostata: Inga ir Vytautas Grubliauskai įsitikinę, jog kuo daugiau vaikų auga šeimoje, tuo joje mažiau egoizmo ir tuo ji tvirtesnė.

Metų laimėjimas

Prestižiniame tarptautiniame fotokonkurse "The fresh M.I.L.K." klaipėdietės Viktorijos Vaišvilaitės-Skirutienės įamžintas kadras ne tik pateko į 150 geriausių darbų albumą, bet ir pelnė Didįjį prizą. Mėgėjiškai ilgus metus fotografuojančios verslininkės auksinis kadras buvo įvertintas 50 tūkst. dolerių (120 tūkst. litų).


Pripažinimas: tarptautiniame konkurse V.Vaišvilaitei-Skirutienei laurus pelnė kelioninis kadras.

Metų vestuvės

Bemaž šešerius metus trukusią garsios pajūrio verslininkų poros draugystę šią vasarą vainikavo ištaigingos tuoktuvės. Prabangių parduotuvių "Du broliai" bendraturtis ir vadybininkas palangiškis Andrius Jankauskas bei interjero rūmų "MadamW" bendraturtė klaipėdietė Vaiva Kunstmonaitė žiedus sumainė Palangoje. Jungtuvių ceremoniją lydėjo orkestro garsai, o poros namuose šalia jūros vykusiame vestuvių pokylyje dalyvavo apie 100 svečių.


Pasitikrino: maždaug prieš dvejus metus susižadėję A.Jankauskas ir V.Kunstmonaitė vestuvėms pribrendo šią vasarą.

Metų emigrantė

Vestuvių paparace tituluojama fotomenininkė Skaistė Zabielaitė-Grigalaitienė ryžtingai atvertė naują savo gyvenimo puslapį. Vokietija, Noisas - toks nuo šiol klaipėdietės ir jos šeimos adresas. Gerą pusmetį tarp dviejų šalių gyvenusi moteris kelionės išvakarėse buvo nusiteikusi optimistiškai - Skaistė įsitikinusi, jog svečioje šalyje pavyks įsitvirtinti tiek čia verslą pradėjusiam sutuoktiniui, tiek jai pačiai.


Posūkis: dar prieš gerus metus kalbos apie emigraciją S.Zabielaitei-Grigalaitienei būtų sukėlusios nuostabą.

Metų skandalas

Viena ryškiausių šalies pramogų pasaulio porų - Deivydas ir Natalija Zvonkai - prieš keletą mėnesių išgyveno ne vieną košmaro valandą. Kad atsidurtų dėmesio centre, šįsyk klaipėdiečiams neteko imtis savireklamos akcijų. Viena vilnietė apkaltino Deivydą ją išžaginus miegančią. Galiausiai po daugiau nei dviejų mėnesių tyrimas dėl įkalčių stokos buvo nutrauktas. Džiugią naujieną D.Zvonkus sužinojo savo gimtadienio išvakarėse.

"
Atomazga: Natalijos įsitikinimu, šeimą sukrėtęs skandalas galiausiai tik sustiprino jos ir Deivydo santykius.

Metų staigmena

Verslininkui Antanui Bosui ir jo žmonai Dainai nuo smalsuolių neilgai pavyko išsaugoti paslaptį - neseniai sutuoktiniai viešai prisipažino, jog laukia pagranduko. Iš ankstesnių santuokų pora turi po dvi atžalas.

"Mes abu esame suaugę, už savo veiksmus atsakingi žmonės, todėl tai nebuvo netikėta. Mes su Antanu norėjome ir planavome susilaukti vaikelio", - "Klaipėdai" tvirtino D.Bosas.


Laukimas: Antanas ir Daina Bosai tikisi, kad vaikelis gims po Dvynių ženklu.

Metų intriga

Pora ar ne pora? Vos viešumoje pasklidus spėlionėms, ar buvusi "Mango" narė Rima Petrauskytė turi naują širdies draugą, pati klaipėdietė atsitvėrė tylos siena. Bet kokius klausimus apie jos santykius su beveik 10 metų vyresniu kauniečiu verslininku Robertu Reklaičiu mergina atremia lakoniškai: "Komentarų nebus".


Tyla: R.Petrauskytė nelinkusi atvirauti, ar su R.Reklaičiu ją sieja daugiau nei bičiuliški santykiai.


Šiame straipsnyje: 2009

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių