Pradėtos grąžinti mokesčių permokos

 Pirmiesiems mokesčių mokėtojams, praėjusių metų pajamas deklaravusiesiems elektroniniu būdu, jau pradėti grąžinti pinigai.

Pirmadienį mokesčių permokas atgavo per 50 tūkst. lietuvaičių. Jiems Mokesčių inspekcija pervedė beveik 20 mln. litų.

Nors anot Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos (AVMI) viršininko pavaduotojos Editos Cibienės, pinigai mokėtojams turi būti grąžinami iki liepos 31 dienos, tačiau šiemet, kaip ir anksčiau, užpildžiusiems elektronines deklaracijas permokos bus sugrąžintos kur kas greičiau.

Pastaruoju metu norinčiųjų pateikti deklaracijas klaipėdiečių vis daugėja - jie kasdien plūsta į Klaipėdos gyventojų aptarnavimo skyrių, tad dėl tokio jų susidomėjimo čia susidaro nemenkos eilės.

Anot E.Cibienės, kasdien šiame skyriuje vidutiniškai apsilanko apie 800 uostamiesčio gyventojų, iš kurių didžioji dalis atvyksta pasikonsultuoti dėl pajamų ir turto deklaracijų pildymo.

Anot jos, ruošiantis aktyviajam deklaravimo laikotarpiui, kuris paprastai įsibėgėja kiekvienų metų kovo pabaigoje bei tikintis lankytojų pagausėjimo į darbą pasitelkta dešimtkart daugiau specialistų nei įpratai. Šiuo metu klientus aptarnauja 30 specialistų, kai tuo tarpu įprastai šiame skyriuje dirba tik trys jų.

Klaipėdos AVMI duomenimis, deklaracijas jau pateikė per 37 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, iš jų - per 20 tūkst. Klaipėdos miesto gyventojų.

Iš viso deklaracijas šiemet jau pateikė per 320 tūkst. šalies gyventojų. Didžioji dalis jų - 90 proc. pateiktos internetu.


Šiame straipsnyje: deklaravimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių