Pradėta rūpintis lopšelio–darželio „Aušrinė“ iškėlimu

Miesto valdžia ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija šiandien tarėsi dėl lopšelio-darželio „Aušrinė“ iškeldinimo. Planuojama, jog tai bus padaryta po trejų metų.

Mero Rimanto Taraškevičiaus teigimu, ikimokyklinio ugdymo įstaiga šiame rajone reikalinga. Tad reikia kuo anksčiau pradėti rūpintis lopšelio-darželio „Aušrinė“ iškėlimu.

„Svarbiausia sužinoti, kada šis pastatas bus perimtas iš mūsų. Turime nuspręsti, ar investuoti į įstaigos remontą, ar ją uždaryti. Pastato būklė yra prasta“, - tvirtino miesto meras.

Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos teritorijų įsisavinimo skyriaus viršininkas Algimantas Kungys pasakojo, jog lopšelio-darželio „Aušrinė“ vietoje numatoma statyti pasienio kontrolės punktą.

Anot jo, ikimokyklinio ugdymo įstaigos pastatas iš savivaldybės bus perimtas, kai bus parengtas sklypo detalusis planas, techninis projektas. Pirmąjį planuojama paruošti iki ateinančių metų kovo, antrąjį iki 2010 metų pabaigos. Lopšelio-darželio „Aušrinė“ pastatas būtų pradėtas griauti iki 2012 metų.

Miesto valdžios atstovų teigimu, atsižvelgiant į laiką, įstaigos pastato remontuoti neapsimoka.

R.Taraškevičius pabrėžė, jog projekto vykdytojai Pasienio kontrolės punkto direkcija turėtų lėšų skirti ne tik senojo pastato nugriovimui, bet ir naujo pastatymui. Tačiau kur galėtų būtų statomas naujas pastatas kol kas neaišku. Jei būtų apsispręsta statyti naują darželį - būtų pastatytas pirmas naujas darželis per 20 metų.

Klaipėdos savivaldybės Švietimo skyriaus vedėjos Virginijos Kazakauskienės teigimu, lopšelis-darželis „Aušrinė“ yra užpildytas. Jame yra ir trys visą parą veikiančios grupės, o ši paslauga reikalinga ir populiari.

Į uosto rezervinę teritoriją patenka ir pastatas, kuriame įsikūręs, Moksleivių saviraiškos centras. Šioje vietoje yra suformuotas sklypas. Pasak A.Kungio, uosto poreikiams jis bus panaudotas tolimoje ateityje.


Šiame straipsnyje: darželis

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių