Potvynio vanduo iš pamario traukiasi

Ant kelio Šilutė-Rusnė 7-ame kilometre teliko apsemtas 370 metrų ruožas, gylis čia siekia 54 cm. Vandens lygis smarkiai krenta ir pamario upėse.


Kaip "Šilutės žinioms" telefonu sakė Šilutės savivaldybės Civilinės ir priešgaisrinės saugos skyriaus vedėjas Romualdas  Renčeliauskas, Šilutės rajone vis dar apsemta apie 23 tūkstančių hektarų teritorija. Vandens apsuptyje tebėra 15 kaimų ir 77 sodybos, kuriuose gyvena 191 žmogus. Tačiau vandens lygis upėse smarkiai nukrito. Per parą ties Priekule vanduo nukrito net 38 cm, ties Lankupiais - 22 cm, ties Kartena - 15 cm.

Potvynio zonoje pagalbos prašėsi tik vienos sodybos gyventojai. Tai Bronislovas ir Zuzana Malukai, gyvenantys Šlažų kaime. Jų name šeštadienį buvo nutrūkęs elektros energijos tiekimas.

"Zuzana Malukienė yra I gr. invalidė, ji geriamą vandenį iš šulinio traukia elektrinio siurblio pagalba. Dingus elektrai ji neteko ir vandens tiekimo. Galiu padėkoti Šilutės elekrtos tinklų dispečeriui Vytautui Antanaičiui, kuris operatyviai suorganizavo ir išsiuntė remontininkų brigadą neįgaliai moteriai padėti. Jau po pusvalandžio elektrikai skubėjo į užlietą sodybą. Ten patekti jiems padėjo Šilutės ugniagesiai. Jie elektrikus nuplukdė aerokateriu. Paaiškėjo, kad elektros tiekimas buvo nutrūkęs dėl perdegusio saugiklio.", - sakė Romualdas Renčeliauskas.

Šilutės rajone po vandeniu tebėra 91 kilometras vietinės ir rajoninės reikšmės kelių. Transporto priemonės pes apsemtą Šilutės-Rusnės kelią keliamos traktoriais su specialiais tralais. Žmonės keliami autobusų laiku specialiu transportu, kuris gali įveikti 1,40 m vandens gylį.


Šiame straipsnyje: potvynispotvynis pamaryje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių