„Posmas Klaipėdai“ vėl suskambės per miesto gimtadienį

Pernai Klaipėdoje gimusi tradicija poezijos posmais pagarbinti uostamiestį ir pasveikinti klaipėdiečius reikšmingiausiomis metų progomis – šv. Kalėdomis ir Klaipėdos gimtadieniu, bus tęsiama ir šiemet.

Rugpjūčio 1-ąją, 11.30 val., prie Taravos Anikės fontano aktoriai Toma Gailiutė ir Donatas Švirėnas skaitys Klaipėdos miestui dedikuotas poetų Rolando Mosėno, Jono Kantauto, Vlado Nausėdos eiles.

„Be pompastikos, kukliai, gyvu žodžiu ir jautriais poetų tekstais kviečiame klaipėdiečius ir miesto svečius paminėti mūsų gimtosios Klaipėdos gimtadienį. Dažnas iš mūsų triukšmingos Jūros šventės metu pasigenda ramių meno formų. Mes pabandysime užpildyti šią nišą, juolab, kad pernai sulaukėme šiltų atsiliepimų“, - sakė režisierius Kęstutis Žilinskas.

Pasak renginio organizatorių – asociacijos „Mano miestas Klaipėda“ (MMK ) -  gražių posmų Klaipėdai yra be galo daug ir tokius skaitymus būtų galima rengti kas mėnesį ar dažniau.

„Jau neminint visų poezijos profesionalų, sukūrusių eiles apie Klaipėdą, auga ir jaunoji karta. Šį pavasarį organizavome jaunųjų poetų konkursą tuo pačiu pavadinimu „Posmas Klaipėdai“, - pasakojo Gintaras Bendžius, asociacijos MMK valdybos narys.

Vienu iš šiemetinės poetinės improvizacijos partnerių yra ir Klaipėdos oreivių klubas, ketinantis į dangų paleisti gigantišką geltoną-raudoną Klaipėdos miesto vėliavą.

Pernai poezijos posmus lydėjo trimito atliekamos melodijos, o šiemet muzikiniams intarpams bus naudojama Mikalojaus Konstantino Čiurlionio simfoninės poemos „Jūra“ motyvai.

„Posmas Klaipėdai“ yra entuziastų sumanymas ir jo organizatoriai dirba be jokio atlygio.

2009 m. "Posmas Klaipėdai":



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių