Politikai nepatenkinti pirties administratoriumi

Savivaldybės turto privatizavimo komisijos vadovai tvirtina, jog Trilapio gatvėje esanti viešoji pirtis turėtų teikti kokybiškesnes paslaugas. Uostamiesčio pirtį jau dešimtmetį administruoja bendrovė „Vildmina".

Komisijos pirmininko pavaduotojui Rolandui Bražinskui kyla abejonių, ar savivaldybei priklausanti pirtis tikrai yra valdoma taip kaip reikia.

„Pagal bendrovės pateiktas ataskaitas matyti, jog pajamos visada sutampa su išlaidomis. Kai didėja pajamos, tai pas juos visuomet didėja ir išlaidos, nors darbuotojų skaičius nedidėja, pirties aplinka irgi nesikeičia" - sakė R.Bražinskas.

R.Bražinskui įtarimus kelia tai, kad nėra vykdoma kasos kontrolė, nėra specialių vartelių, kurių pagalba būtų vykdoma klientų apskaita, už 15 litų įsigyjamas terminuotas bilietas, kuris žmogui pirtyje leidžia būti tik vieną valandą, tačiau niekas nekontroliuoja, kiek laiko gyventojai prausiasi. Anot politiko, pirtyje nesistengiama taupyti, pavyzdžiui, įrengiant sensorinius dušo maišytuvus.

„Bendrovės „Vilmina" vadovas man sakė, kad vandenį taupantys maišytuvai buvo įrengti, bet juos kažkas esą pavogė. Įsivaizduokite, pirties darbo metu nuogi žmonės, rankomis išmontuoja ir pasisavina tokius įrenginius", - aiškino R.Bražinskas.

R.Bražinsko nuomone, norint pagerinti pirties teikiamas paslaugas pirtis turėtų būti privatizuojama arba atiduota valdyti koncesininkui.


Šiame straipsnyje: pirtisprivatizavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių