Politikai Klaipėdoje reklamuojasi ir tylos dieną

Nors politinė reklama draudžiama nuo šeštadienio 1 val. nakties, jos mieste vis dar gausu – politikai šypsosi autobusų stotelėse ir prie rinkimų apylinkių.

Jau po pirmojo rinkimų į Seimą turo tarp klaipėdiečių buvo kilęs pasipiktinimas, kad politikai nesilaiko rinkimų agitacijos draudimo.

Uostamiesčio rinkimų prievaizdai net pripažino, jog politinė kampanija dar niekada nebuvo tokia įžūli, kai net vadinamąją tylos dieną įvairiose viešose miesto vietose buvo gausu politinės reklamos.

Ne išimtis – ir šis šeštadienis. Politikai reklamos nenusikabino nei nuo autobusų stotelių, nei nuo reklaminių stendų, nei nuo prie rinkimų apylinkių pastatytų tvorų.

Galima tikėtis, kad už tai politikai taip ir liks nenubausti, nes rinkimų prievaizdai draudimą politikams reklamuotis nuo šeštadienio 1 val. iki sekmadienio 20 val. interpretuoja skirtingai.

Seimo rinkimų įstatyme aiškiai pasakyta, kad „rinkimų agitacija, neatsižvelgiant į jos būdus, formas ir priemones, draudžiama likus 30 valandų iki rinkimų pradžios ir rinkimų dieną iki balsavimo pabaigos“. Tačiau tame pačiame sakinyje priduriama, kad išimtis taikoma nuolatinei vaizdinei agitacijai, jeigu ji iškabinta likus ne mažiau kaip 48 valandoms iki rinkimų pradžios.

 „Reklamos negali būti tik 50 metrų aplink rinkimų apylinkes spinduliu. O politinė reklama stenduose, autobusų stotelių paviljonuose net ir rinkimų dieną nėra joks pažeidimas“, - Seimo rinkimų įstatymo nuostatas aiškino Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

Už rinkimų agitacijos draudimo pažeidimą gresia bauda nuo 500 iki 1000 litų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vinginija Spuryte

Vinginija Spuryte portretas
Ne visur draudžiama reklama net rinkimų dieną. 50 m nuo rinkimų apygardų ant tam specialiai skirtose vietose nėra parašyta įstatyme, kad negalima, o kas nedraudžiama, tas leidžiama. Be to, po pačios pirmojo tokio pat straipsnio pirmame rinkimų ture turėjote jau žinoti, kad stacionariose nuolatinėse reklamos vietose taip pat galima reklama. Taip pasakė pats VRK pirmininkas Z.Vaigauskas. Po pirmojo Jūsų straipsnio buvo sukelta panika ir žmonės eidami balsuoti nematė už ką balsuoti prie rinkimų apylinkių. Už dezinformaciją taip pat yra baudžiama, o kai kas gali pareikalauti ir materialinę žalą atlyginti.

Hmm

Hmm portretas
Taigi cia sisteminiu partiju atstovu plakatai.. O i sisteminiu partiju darbelius musu valdzia ir teisesauga uzmerkia akys..
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių