Policininkas ir sąvadautojai išteisinimo nepasiekė

Daugiau nei metus laukęs sprendimo dėl apeliacinio skundo, buvęs aukštas uostamiesčio pareigūnas bei su juo kartu teistas sąvadautojas išteisinimo nesulaukė.

Buvęs Organizuoto nusikalstamumo tyrimo tarnybos (ONTT) 2-ojo skyriaus vadovas Vitalijus Timofejevas pernai gegužę buvo nuteistas už tai, kad piktnaudžiavo tarnybine padėtimi, diskreditavo policijos pareigūno vardu ir sumenkino tarnybos prestižą. Be to, jis pagamino netikrą dokumentą ir jį panaudojo.

Klaipėdiečiai A.Neurovas ir S.Kriauzaitė nuo 2005 iki 2006 metų spalio Klaipėdoje organizavo neteisėtą prostitucijos verslą. Per spaudą jie ieškojo merginų, norinčių teikti seksualines paslaugas. Taip ši pora prisiviliojo penkiolika moterų.

Policininkas kaltintas įspėdavęs A.Neurovą dėl gyventojų skundų bei kolegoms iš Vilniaus surašęs neteisingą pažymą apie sąvadautojus.

Nė vienas šių žmonių nepripažino kaltės. Jie tikino slapta bendradarbiavę su teisėsaugos organais. Visi nuteistieji prašė juos išteisinti. Ilgiau nei metus užtrukusio bylos nagrinėjimo apeliacine tvarka metu buvo išslaptinta dalis medžiagos. Papildomai apklausti buvę policininko viršininkai, kviesti liudytojai iš Vilniaus.

Tačiau visos šios pastangos nepadėjo nuteistiesiems, jų skundai atmesti, liko galioti Klaipėdos miesto apylinkės teismo paskelbtas apkaltinamasis nuosprendis.

Už prostitucijos tinklo organizavimą bei pasipelnymą iš jo A.Neurovas nuteistas trejiems metams nelaisvės, bausmės vykdymas atidėtas dvejiems metams. Jo sugyventinei skirta dvejų metų ir trijų mėnesių nelaisvė, šios bausmės vykdymas taip pat atidėtas porai metų.

V.Timofejevui skirtos vienerių metų nelaisvės bausmės vykdymas atidėtas metams. Trejus metus jam uždrausta dirbti teisėsaugos organuose.

Šiandien teismo sprendimas įsiteisėjo. Jis dar gali būti skundžiamas Lietuvos Aukščiausiajam teismui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių