Poilsiautojus pliaže puola širšės

Klaipėdos ir Palangos paplūdimiuose poilsiautojus gąsdina širšės. Gelbėtojai į pliažus pataria nesinešti saldžių gėrimų ir maisto produktų.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, jog paplūdimyje širšių yra, bet ne masiškai.

Tai priklauso nuo vėjo krypties. Jei šis pučia nuo kranto į jūrą – jų daugiau. Jei vėjo kryptis priešinga ar jis šoninis – širšių pliaže mažiau. Šis jas nupučia.

A.Siakki įspėjo, jog dažniausiai širšės skrenda prie tų poilsiautojų, kurie mėgaujasi saldžiais vaisvandeniais, vaisiais, uogomis saldumynais. Šių produktų patariama nesinešti į pliažą.

Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas tvirtino, jog širšės sukelia daug bėdų.

Į gelbėtojus tiek uostamiestyje, tiek kurorte kreipėsi ne vienas sugeltas poilsiautojas. Jiems suteikta pirmoji pagalba. Įkandimo vietos pateptos tepalu nuo vabzdžių įgėlimo. Tačiau, anot gelbėtojų, ne visi nukentėjusieji kreipiasi į juos pagalbos.

„Gerai, kad skaudžių nelaimių pavyko išvengti“, – teigė J.Pirožnikas.

Pernai širšių paplūdimiuose buvo kur kas daugiau. Šių vabzdžių įgėlimas daliai nukentėjusiųjų turėjo skaudžias pasekmes. Palangos paplūdimyje buvo sugeltas ir dvejų metų berniukas.

Širšės kol kas aplenkia Nidos paplūdimius. Nusiskundimų dėl įgėlimų čia nesulaukta.


Šiame straipsnyje: paplūdimysširšės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių