Po koncerto N.Baskovas ilsėjosi Klaipėdoje

Vienas populiariausių šiuo metu Rusijos tenorų Nikolajus Baskovas po dvejų metų pertraukos vėl koncertuoja Lietuvoje. Trečiadienį Žvejų kultūros rūmuose jo koncertas surengtas uostamiesčio klausytojams. Pasirodymuose jam talkina garsiosios operos solistės, N.Baskovo vokalo mokytojos Monserat Kabalje dukra Monserat Marti.

Koncerto organizatorių teigimu, N.Baskovo koncerte Žvejų rūmuose nebuvo nei vienos laisvos vietos. Bilietai į pasirodymą kainavo nuo 60 iki 180 litų. Po koncerto Rusijos muzikos žvaigždė liko nakvoti Klaipėdoje.

Ketvirtadienį uostamiesčio gyventojai, dainininką galėjo išvysti miesto gatvėse. Tiesa, N.Baskovas vaikščiojo su gobtuvu ant galvos. 

Ketvirtadienį N.Baskovas išvyks į Šiaulius, kur penktadienį įvyks jo koncertas. Na, o pirmadienį N.Baskovas dainuos sostinės publikai. 

Visas pasaulis sužinojo apie tenorą iš Rusijos, kai N.Baskovui tebuvo dvidešimt dveji. Jo amenybė nuolatos apsupta įvairiausių skandalų ir paskalų, tačiau niekas nenuginčys, kad dviem milijonais dolerių apdraustas Nikolajaus Baskovo balsas vertas kiekvieno cento ar net daugiau. Pasak muzikos kritikų, "tai tikras fenomenas, talentas, kuris pasitaiko kartą per 100 metų". Jau pats pirmas Nikolajaus Baskovo solinis koncertas įžymiojoje koncertų salėje "Rosia" sulaukė didžiulio susidomėjimo: salė buvo sausakimša žiūrovų, bilietai buvo išpirkti vos per keletą valandų.

Monserat Marti jau yra dainavusi ir Lietuvos klausytojams - 1997 m. rudenį ji lankėsi Lietuvoje ir koncertavo su savo mama, ispanų operos primadona Monserat Kabaljė. Rusų solistas neslepia, kad koncertuose Lietuvoje duetu su Monserat Marti jie atliks klasikinio repertuaro kūrinius.

Nors tai ne pirmas garsaus atlikėjo pasirodymas mūsų šalyje, paties Nikolajaus Baskovo teigimu, šis koncertinis turas yra ypatingas. Lietuvos klausytojams bus parodyta ilgai ruošta programa „Tau vienai", kuri pristatys to paties pavadinimo studijinį albumą. Su garsiais Rusijos klasikinės bei pop scenų atlikėjais įrašytas albumas kaimyninėse šalyse jau spėjo susilaukti tiek gerbėjų, tiek kritikų pripažinimo, tarptautiniais hitais tapo net kelios rinkinio „Tau vienai" dainos. Be naujų kūrinių pasirodymų metu Nikolajus Baskovas atlieka ir gerai žinomus šlagerius, bei kelias klasikines kompozicijas.


Šiame straipsnyje: Baskovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių