Po apklausos „lietuvis“ tapo ukrainiečiu

Savaitgalį VSAT Skuodo užkardos ir Palangos užkardos pareigūnai bendros priemonės prieš nelegalią migraciją metu sulaikė vyriškį, pateikusį klastotą asmens dokumentą.

Skuodo užkardos veikimo teritorijoje, kelyje Klaipėda - Liepoja, apie 100 metrų nuo valstybės sienos su Latvija, Būtingės gyvenvietės prieigose, VSAT pareigūnai sustabdė į Lietuvą vykusį automobilį „Volkswagen Vento“ latviškais numeriais. Jį vairavo 38 metų Latvijos gyventojas, asmuo be pilietybės. Jo ir dar vieno 34 metų keleivio, Latvijos piliečio, pateikti dokumentai buvo tvarkingi.

Patikrinimą atliekantiems pasieniečiams įtarimų sukėlė kartu vykusio trečio vyriškio, prisistačiusio 22 metų Lietuvos piliečiu, pateikta asmens tapatybės kortelė.
Pasieniečiai „lietuvio“ dokumente įžvelgė akivaizdžių klastojimo požymių. Visi trys keliautojai buvo pristatyti į Skuodo užkardą ir apklausti.

Apklausos metu klastotę pateikęs jaunuolis VSAT pareigūnams prisipažino, kad yra 21 metų Ukrainos pilietis, esą suklastotą Lietuvos piliečio tapatybės kortelę įsigijęs Lenkijoje. Jis uždarytas į areštinę.

Automobilio vairuotojas ir juo keliavęs latvis po apklausos paleisti.

VSAT Šiaulių rinktinėje dėl dokumento suklastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už šią nusikalstamą veiką gali būti baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki ketverių metų.


Šiame straipsnyje: nelegalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių