Plaukti į Dreverną vilios nauja prieplauka

Klaipėdos rajono savivaldybė investuoja į vandens turizmo infrastruktūrą. Šį rugsėjį finišuoja naujos prieplaukos statyba Drevernoje.

Šiuo metu tai - didžiausia moderni prieplauka Kuršių mariose. Tikimasi, jog ji pagyvins ne tik šio žvejų kaimelio, bet ir visos Kuršių marių pakrantės plėtrą.

Naujojo prieplauka yra 260 metrų ilgio, prie jos gali tilpti 30 laivų. Greta įrengtas slipas, šešių tonų keliamosios galios kranas, 20 vietų automobilių stovėjimo aikštelė, pastatytas 156 kv. m. elingas. Išplėtota infrastruktūra: įrengtas apšvietimas, vandentiekis, kanalizacija.

Bendra projekto vertė 16 mln. 974 tūkst. Litų. Prieplaukos statybos finansuotos iš ES Struktūrinių fondų.

Pasak Klaipėdos r. savivaldybės Vietinio ūkio ir plėtros sk. vedėjo pavaduotojos Aldonos Balčikonienės, norint pritraukti kuo daugiau laivų į Dreverną dar reikės ieškoti papildomų lėšų.

„Priekrantėje yra išvalytas dumblas ir gylis čia siekia apie 1,8 metro, kiek toliau nuo prieplaukos gylis, anot vietinių žvejų, sumažėja maždaug iki metro. Norint, kad į Dreverną atplauktų turistiniai laivai, teks gilinti kai kurias vietas, o tam reikės papildomų lėšų", - sakė A.Balčikonienė.

Anot A.Balčikonienės, ateityje nauja prieplauka bus pastatyta ir Svencelėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių