Platelių ežere per škvalą gelbėti buriuotojai

Naktį iš antradienio į trečiadienį nardytojų klubo „Oktopusas“ gelbėtojai skubėjo trims į nelaimę patekusiems laivams.

Iš vienos nebevaldomos jachtos gelbėtojai išgelbėjo penkis vaikus ir dvi moteris.

Apie vienuoliktą valandą vakaro staiga pakilusi audra po ežerą ėmė blaškyti tris laivus – dvi jachtas, bei katamaraną. Viena iš jachtų sugebėjo prisišvartuoti prie kranto ir pralaukė audrą. Tačiau antrajai į pagalbą teko skubėti gelbėtojams.

„Pūtęs stiprus pietų vėjas pakėlė bangas. Katamaranui vėjas sudraskė bures ir jį ėmė nešti į šoną, o kitoje pusėje buvusioje jachtoje per žiūronus ant denio išvydome tik vieną kapitoną“, – pasakojo nardymo centro instruktorius Arūnas Vainora.

Supratę, kad vienas kapitonas negalės suvaldyti jachtos, gelbėtojai puolė pirmiausiai šio laivo link.

„Laivas vėjo gūsių buvo guldomas ant šono. Kuomet priplaukėme išvydome, kad laive, be kapitono, buvo penki vaikai ir dvi moterys“, – pasakojo instruktorius.

Gelbėtojai padėjo laivavedžiui pasiekti krantą.

„Mes kapitonui patarėme kuo greičiau skubėti į krantą, kad jachtai apsivertus, būtų mažiau rizikos keleiviams. Nelaimės atveju, seklumoje galėtumėme išgelbėti žmones“, – sakė įvykio dalyvis.

Sėkmingai pasiekusi krantą, jachta ežero pakraščiais pasiekė uostelį.

„Per tą laiką mes nuskubėjome į šiaurinę ežero dalį, kur vėjas buvo nubloškęs burių netekusį katamaraną. Jame buvo vienas žmogus. Mums pavyko prikabinti jį prie mūsų katerio ir nubuksyruoti į krantą“, – pasakojo A.Vainora.

Baigę šią gelbėjimo operaciją, vyrai po pusvalandžio vėl išskubėjo į ežerą.

„Nors vėjas rimo, tačiau vis dar buvo skambučių, kad ežere yra žmonių. Nusprendėme apiplaukti ežerą ir įsitikinti ar niekam negresia bėda“, – pasakojo A.Vainora.

Gelbėtojai išvydo dar vieną vėjo nublokštą jachtą į meldynus. Tačiau jachtos kapitonas patikino, kad laivas čia pralauks audrą.

Nardymo centro „Oktopusas“ nariai jau keletą metų Platelių ežere vykdo gelbėjimo darbus, nors už katerio kurą bei gelbėjimo įrangos išlaidas klubas susimoka iš savo lėšų.


Šiame straipsnyje: audragelbėjimo operacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių