Planuojama tęsti estakados Jakų žiede statybas

Lietuvos automobilių kelių direkcija penktadienį paskelbė dar vieną jau statomos estakados Jakų žiede prie Klaipėdos statybų konkursą.

Žiedas įrengiamas automagistralėje Kaunas-Klaipėda, o estakada statoma Kauno-Palangos kryptimi.

"Bus statoma trečio lygio estakada iš Palangos į Kauną ir nuovaža nuo dabar statomos estakados tiesiai į Palangą, kad nereikėtų važiuoti žiedu", - sakė direkcijos investicijų skyriaus vyriausioji specialistė Anna Dembskienė.

Anot jos, darbus planuojama baigti iki 2012-ųjų lapkričio. Kol kas kitų darbų Jakų žiede neplanuojama.

"Anksčiau buvo planuota, bet dabar jau nebeplanuojame, viskas priklausys nuo eismo intensyvumo, finansavimo, bus atliekamos studijos", - teigė A.Demskienė.

Anot jos, šiuos paskutiniuosius darbus beveik 100 proc. tikimasi finansuoti iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų.

Pasiūlymų dalyvauti laukiama iki spalio 5 dienos, pranešė "Valstybės žinios".

Pasak žiniasklaidos, sutartį su rangovais tikimasi pasirašyti šių metų pabaigoje.

Dalis estakados jau pastatyta pirmojo etapo metu, tačiau planuojama darbus tęsti. Taip pat ketinama įrengti apšvietimą, triukšmą mažinančias sienutes, 1,5 kilometro dviračių tako ir rekonstruoti inžinerinius tinklus.

Pirmojo etapo darbus atliekanti didžiausia šalies kelių ir tiltų statybos bendrovė "Kauno tiltai" iki šių metų lapkričio Jakų sankryžą pavers skirtingų lygių, joje įrengs tunelio viaduką, apšvietimą, rekonstruos elektros ir ryšių linijas, vandentiekį bei magistralinį dujotiekį.

Keturių eismo juostų estakada Klaipėda-Kaunas Baltijos prospekto žiedo link, baigus rekonstrukciją, taps ilgiausia Lietuvoje ir sieks 610 metrų. Iki šiol ilgiausia Lietuvoje buvo 380 metrų Vilniaus pietinio aplinkkelio estakada, kurią taip pat pastatė "Kauno tiltai".


Šiame straipsnyje: Jakų žiedas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių