P.Jurgutis ir VMI siekia taikiai išspręsti ginčą

Bendrovės "Klaipėdos hidrotechnika" vadovas Pranciškus Jurgutis, kuris įtariamas iš valstybės pasisavinęs beveik 5 mln. litų, sutinka sumokėti daugiau nei 700 tūkst. litų nesumokėtų mokesčių ir baudų, dėl kurių teisme bylinėjasi su mokesčių inspekcija.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, ketvirtadienį gavo Valstybinės mokesčių inspekcijos raštą, kad P.Jurgutis siekia ginčą išspręsti taikiai, atnaujino bylos nagrinėjimą iš esmės ir toliau ją nagrinės balandžio 8 dieną, pranešė teismo atstovė Sigita Jacinevičienė-Baltaduonė.

Panevėžio apskrities Valstybinė mokesčių inspekcija 2008 metų rugsėjį P.Jurgučiui papildomai priskaičiavo sumokėti iš viso 719,9 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, socialinio draudimo įmokų, pridėtinės vertės ir pelno mokesčio, įmokų į garantinį bei kelių fondus ir šių mokesčių delspinigių.

P.Jurgutis prašė teismo panaikinti mokesčių inspektorių patikrinimo aktus bei Mokestinių ginčių komisijos 2009 metų liepos 15 dienos sprendimo dalį, kuria iš dalies patvirtintas VMI sprendimas.

P.Jurgučio bendrovei Pajūrio investicijų valdymo centrui priklauso statybos bendrovė "Akvida", "Klaipėdos keliai", "Kruonio hidroakumuliacinė elektrinės statyba".

Kaltinimus iš valstybės pasisavinus beveik 5 mln. litų verslininkui P.Jurgučiui pareiškė Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT).


Šiame straipsnyje: Pranciškus Jurgutis

NAUJAUSI KOMENTARAI

zmones kurie zinlo

zmones kurie zinlo portretas
kada ta bruda pasodfinsis ar jis neiveikiamas nes prisivoges ne tik is valstybes bet ir is zmoniu,tokius brudus naikinti reikia.....gaila kad atsiranda uztareju uz pinigus,tokie kaip Puteikis,jis atejo irgi papildyti kisenes,tas buves alkasas,ko is jo noreti, taigi ar generaliniss kopmisaras Pernavas kada nors atkreips demesi i vagiu karaliu ir jo padejejus.... laukiam e nekantrai
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių