Pigus baltarusių kuras parūpo mūsų vagims

Svetimas kuras sunkmečiu tapo dar geidžiamesniu vagių grobiu. Pastaruoju metu vis dažniau degalų  netenka į Gargždus produkcijos parsivežti atvykstantys baltarusiai vilkikų vairuotojai.

Į Gargžduose esančias bendroves pasiimti pagamintų statybinių medžiagų dažnai užsuka vilkikai iš Baltarusijos. Pirmadienio rytą vieno iš Baltarusijos atvykusio sunkvežimio vairuotojas pamatė, kad rakinamas kuro bakas išlaužtas, o talpa ištuštinta. Dingo 540 litrų dyzelino. Kadangi kaimyninėje šalyje kuras kur kas pigesnis nei Lietuvoje, baltarusis nurodė, kad pavogtas kuras vertinamas 860 litų.

Tai ne vienintelis kartas, kai kuro netenka užsieniečiai. Prieš keletą dienų baltarusis pamatė, kad sunkvežimio bakas ištuštintas, pranešė apie tai policijai, tačiau pareiškimą rašyti atsisakė, todėl turimo gargždiškiai nepradėjo.

Kuro vagių neatsikrato ir degalinės. Nors jų operatoriai imasi visų įmanomų priemonių nuo jų apsisaugoti, išvengti nuostolių ne visada pavyksta.

Pirmadienį šalia Gargždų esančioje degalinėje „Lukoil Baltija“ automobilio „BMW 7“  vairuotojas įsipylė degalų už 225 litus ir išvažiavo nesumokėjęs.

Pastebėta, kad tokie kuro vagys dažniausiai būna savo automobilius paženklinę vogtais valstybiniais numeriais.

 

 

 


Šiame straipsnyje: kuro vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių