Pasieniečiai sulaikė cigaretes plukdantį „ichtiandrą“

Prie sienos su Rusija VSAT pareigūnams įkliuvo cigarečių krovinį į Lietuvą atplukdęs vadinamasis „ichtiandras“.

Trečiadienį vakare VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) pasieniečiai, Šilutės rajone, Rusnės saloje, talkinę kolegoms iš Pagėgių rinktinės Vileikių užkardos, pastebėjo Skirvytės upe plaukiantį asmenį, kuris tempė tarpusavyje surištas dėžes.

Stebimas PAR pasieniečių kontrabandininkas neteisėtai kirto valstybės sieną, einančią Skirvytės upe, ir įplaukė į jos intaką Virvytę.

Apie 100 metrų į Lietuvos teritoriją įplaukusį pažeidėją, vilkėjusį nardytojo kostiumu ir avėjusį plaukmenimis, pakrančių apsaugos pasieniečiai sulaikė greitaeigiu kateriu „Boomeranger“ užblokavę jam kelią grįžti atgal. „Ichtiandras“ su nelegaliu kroviniu buvo užspeistas pakrantės vandenyje beklampojantis Lietuvos kranto link.

Sulaikomas jis nesipriešino ir bėgti nemėgino.

Dokumentų neturėjęs pažeidėjas prisistatė 20 metų Rusijos piliečiu. Paaiškėjo, kad jis į Lietuvą neteisėtai atplukdė 10 tarpusavyje suraišiotų dėžių cigarečių „Saint George Lights“, apvyniotų juoda plėvele ir lipnia juosta. Visi 5 tūkst. pakelių rūkalų buvo paženklinti rusiško pavyzdžio akcizo mokesčio ženklais.

Dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo VSAT Pagėgių rinktinės pasieniečiai pradėjo ikiteisminį tyrimą bei administracinę teiseną dėl kontrabandos.

Rusijos pilietis dviem paroms uždarytas į areštinę. Jo gabenti rūkalai laikinai saugomi Vileikių užkardoje.

VSAT pareigūnai kreipsis į Šilutės rajono apylinkės teismą prašydami leisti užsienietį suimti ilgesniam laikotarpiui.

Iš viso pasienyje su Rusija šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 19 „ichtiandrų“, kurie iš Kaliningrado srities mėgino į Lietuvą atplukdyti kontrabandinių rūkalų.


Šiame straipsnyje: ichtiandras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių