Pasieniečiai rengiasi žiemos sezonui

VSAT pareigūnai praneša, jog Kuršių mariose nuimtos trys dešimtys valstybės sienos apsaugos zoną žyminčių plūdurų. Tokia procedūra čia atliekama kiekvienais metais, kuomet pasibaigia navigacijos sezonas.

Vidaus vandenų direkcijos laivas „Natangas" Kuršių mariose iškėlė ir nuėmė 32 ryškiai geltonos spalvos specialius plūdurus. Jais Kuršių mariose žymima valstybės sienos apsaugos zona - kelių šimtų metrų pločio juosta, einanti prie pat Lietuvos ir Rusijos valstybės sienos. Į šią zoną įplaukti be pasieniečių leidimo yra draudžiama.

Pasibaigus navigacijos sezonui, mariose nebeliko ir farvaterį žyminčių plūdurų.

Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) įspėja, kad plaukimo į Kuršių marias tvarka nesikeičia: prieš atsišvartuodami žvejoti ar pramogauti visi laivų kapitonai privalo apie tai pranešti pasieniečiams.

Nidos uoste šiuo metu budi VSAT Pakrančių apsaugos rinktinės laivas „Madeleine", turintis skuterį, taip pat greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger".

VSAT primena, kad šiuo metu į Kuršių marias plaukiantys asmenys turi būti itin atidūs, vadovautis turimos navigacinės įrangos parodymais ir neįplaukti į kaimyninės šalies teritoriją.

Tokia padėtis bus iki visiškai užšals Kuršių marios.

Sutvirtėjus ledui, pasieniečiai valstybės sienos apsaugos zoną nužymės laikinais, į eketes pastatomais, ženklais. Jų, priklausomai nuo meteorologinių sąlygų, bus pastatyta iki 80.

Žiemos sezono metu „Madeleine" iš Nidos uosto plauks į savo nuolatinę bazavimosi vietą Kopgalyje, o Kuršių mariose pradės patruliuoti nekart žvejams ir pramogautojams į pagalbą skubėjęs pakrančių apsaugos laivas ant oro pagalvės „Christina".


Šiame straipsnyje: VSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių