Pasieniečiai Kuršių mariose sulaikė pažeidėjus

Neringos pasieniečiai sulaikė du klaipėdiečius, kurie Kuršių mariose motorine valtimi pažeidė Lietuvos ir Rusijos sieną.

Ketvirtadienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Pakrančių apsaugos rinktinės (PAR) Neringos užkardos pasieniečiai per teritorinės jūros ir Kuršių marių stebėjimo sistemą mariose užfiksavo, kad viena plaukiojimo priemonė kirto valstybės sieną iš Lietuvos į Rusiją.

Į šią apie 6 km nuo Nidos kranto esančią vietą nedelsiant buvo išsiųstas greitaeigis pasieniečių kateris „Boomeranger“.

Per stebėjimo sistemą pasieniečių stebima motorinė valtis įplaukė į Rusijos teritorijos gilumą apie 200 m, ten sustojo, vėliau apsisukus grįžo atgal. Tik įplaukusią į Lietuvos vandenis valtį sulaikė VSAT pareigūnai.

Pasieniečiai išsiaiškino, kad motorine valtimi valstybės sieną kirto 46-erių  ir 51-erių Klaipėdos gyventojai. Pažeidėjai teisinosi, kad kirto sieną netyčia, esant dideliam rūkui, jie nepastebėjo  Valstybės sienos apsaugos zoną  (toliau – VZAS) žyminčių ženklų. Minėtus piliečius „Boomeranger“ įgulos pasieniečiai parlydėjo į Nidos uostą, kuriame prišvartavo ir motorinę valtį.

Neringos užkardoje dėl neteisėto sienos perėjimo dėl neatsargumo pradėta administracinės bylos teisena. Po apklausos ketvirtadienį PAR pareigūnai klaipėdiečius paleido. Pažeidėjams įteikė šaukimus atvykti į Klaipėdos apylinkės teismą, kuriam perduos surinktą medžiagą ir kuris nagrinės šią bylą. Pramogautojams gresia baudos nuo 250 iki 500 litų.

Prieš dvi savaites PAR pasieniečiai Kuršių mariose buvo sulaikę katerį kirtusį valstybės sieną, kurį vairavo Šilutės gyventojas bei kartu vykusius du kauniečius. Sulaikytiems pažeidėjams buvo pradėta administracinės bylos teisena.

Prasidėjus plaukiojimo sezonui ir padažnėjus pramoginių laivų išplaukimams į Kuršių marias, VSAT primena, kad VSAZ, kuri Kuršių mariose nuo sienos tęsiasi apie 200 metrų, galima būti tik su pasieniečių išduotais vienkartiniais terminuotais leidimais ir asmens dokumentais.

Navigacijos metu VSAZ Kuršių mariose pažymėta ryškiai geltonais plūdurais.


Šiame straipsnyje: Kuršių marios

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių