Parodoje – povandeninis laivas

Klaipėdos mokslo ir technologijų parke atidaryta savaitę truksianti Jūrinių technologijų ir inovacijų paroda. Vienas įdomesnių eksponatų - kretingiškio sukonstruotas povandeninis laivas.

Gydytojo Jono Velžio sukonstruotas povandeninis laivas jau buvo išbandytas Kuršių mariose. Laivo konstrukcija gana paprasta. Jis skęsta siurbdamas vandenį, o kyla, kai suspaustas oras išspausdžia vandenį. Laivas, kurio ilgis 7,5 metrai, o svoris - apie 5 tonos, turi elektrinius variklius.

Laivo kūrėjas teigė dar nesvarstęs, kaip pritaikyti povandeninį laivą. "Laivas sukonstruotas jau seniai, tačiau įrenginiai sumontuoti palaipsniui. Dar yra kur  tobulinti povandeninį laivą", - teigė J.Velžys.

„Mums labai malonu, kad J.Velžys sutiko visiems pademonstruoti savo kūrinį. Keliasdešimt metų kurtas povandeninis laivas unikalus, Lietuvoje jis toks vienintelis. Nors esame jūrinė valstybė, jūrinių inovacijų kultūra mūsų šalyje nėra taip išplėtota kaip kitose šalyse.

Norėdami populiarinti šias technologijas, pristatyti naujausias pasaulio tendencijas, Klaipėdoje rengiame “Baltijos jūrinių inovacijų forumą”. Jo metu atidaryta ir jūrinių technologijų paroda” , - kalbėjo parodos organizatoriai.

Paroda tęsis iki gegužės 15 dienos. Parodos dalyvių pateikta vaizdinė medžiaga demonstruojama ne tik Klaipėdos mokslo ir technologijų parke, bet ir internete.
Vienas pagrindinių Jūrinių technologijų parodos tikslų - skatinti ir populiarinti jūrinę veiklą, propaguoti Europos jūrines vertybes, kurti Lietuvos, kaip jūrinės valstybės įvaizdį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių