Paprastins susisiekimą su „Žaliuoju slėniu“

Uostamiesčio valdžia sieks supaprastinti „Žaliojo slėnio“ gyventojų susisiekimą. Norima nutiesti naują gatvę, kuri sujungtų šią gyvenvietę su Tauralaukiu.

Tokiai idėjai penktadienį pritarė Klaipėdos savivaldybės Teritorijų planavimo komitetas.

Pasiūlymą pristatęs miesto tarybos narys Rolandos Bražinskas tvirtino, jog Problema, su kuria susiduria „Žaliojo slėnio“ ir Aukštkiemių kaimo gyventojai gili ir skausminga.

„Pakeitus Palangos plento kategoriją ir panaikinus kairinius posūkius žmonės neturi kaip privažiuoti prie savo sklypų. Yra sutarta, kad ši problema išsispręs per penkerius metus. Susisiekimą reikia paprastinti dabar“, - tvirtino R.Bražinskas.

Anot jo, problemų kyla ir vakarinėje nuo Palangos plento dalyje. Dalis ten esančių sklypų, kurie patrauklūs vystymui, yra įkalinti. Prie jų nėra jokio įvažiavimo.

Todėl, R.Bražinsko teigimu, reikia suprojektuoti gatvę, kuri sujungtų „Žaliąjį slėnį“ su Tauralaukiu.

Dalis sklypų, kur turėtų būti gatvė, yra privačios, tačiau manoma, kad jų išpirkti nereikėtų, nes gatvės įrengimu būtų suinteresuoti patys savininkai.

Anot R.Bražinsko, ši gatvė palengvintų susisiekimą ir „Žaliojo slėnio“ gyventojams. Minėtos gatvės įrengimui Klaipėdos rajono savivaldybė sutikimą jau yra davusi.

Tačiau Teritorijų planavimo komiteto nariams iškilo klausimas, kas turėtų finansuoti šiuos darbus Klaipėdos miesto ar rajono savivaldybė.

„Ši gatvė galėtų būti įrengta tuomet, kai atsiras tam lėšų“, - tvirtino politikai.

Politikas tvirtino, jog artimiausiu metu susisiekimą „Žaliojo slėnio“ gyventojams palengvins gatvės, vedančios į sodų bendriją „Pakrantė“, išasfaltavimas. Šiems darbams pinigai bus skirti iš Kelių direkcijos.

Sprendžiamas klausimas ir dėl tunelio įrengimą, kuris turėtų palengvinti „Žaliojo slėnio“ gyventojų susisiekimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių