Paplūdimyje šilčiau nei mieste

Klaipėdiečiai ir poilsiautojai dar galėjo pasidžiaugti vasaros malonumais – maudynėmis jūroje ir saulės voniomis. Visą šią savaitę paplūdimyje priešingai nei mieste buvo šilta.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki pasakojo, jog iki ketvirtadienio po pietų orai pliaže buvo galima sakyti karšti.

Kai mieste oro temperatūra tesiekė 15-17 laipsnių šilumos, paplūdimyje termometro stulpelis pakildavo iki 20, vandens temperatūra buvo apie 17-18 laipsnių šilumos.

„Pūtė rytų vėjas – nuo kranto į jūrą. Pliaže praktiškai jo nesijautė. Kopose iš vis buvo užuovėja. Galėjai mėgautis saulės voniomis. Nors buvo šilta, pliažai buvo tušti. Orai šilti, o niekas jais nesidžiaugia. Gal žmonės netikėjo, jog bus šilta. O gal trukdo rugsėjo pradžios rūpesčiai. Juk daugumai baigiasi atostogos“, – svarstė A.Siakki.

Daugiau žmonių paplūdimyje sulaukta trečiadienį, rugsėjo 1-ąją. Daugiausia lankėsi jaunimas ir paaugliai. Kai kurie iš jų girtavo, tačiau ne atvirai paplūdimyje, o kopose.

„Taip būna kasmet“, – teigė A.Siakki.

Orai subjuro ketvirtadienį po pietų. Pakilo šoninis šiaurės vėjas. Bangavimas siekė 1,5-2 balus.

„Prasidėjo ruduo. Šalta. Tačiau prognozuojama, jog saulėtų dienų dar bus“, – tvirtino A.Siakki.

Klaipėdos gelbėtojai paplūdimiuose savo darbą baigia rugsėjo 15 dieną.


Šiame straipsnyje: oraipajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių