Paplūdimių prieigose nebereikės mokėti rinkliavos

Sekmadienis paskutinė diena, kada šį sezoną reikės mokėti už automobilių stovėjimą paplūdimių prieigose. Teigiama, kad šiemet ratuoti klaipėdiečiai ir miesto svečiai buvo kur kas drausmingesni nei pernai.

Rinkliava už automobilių stovėjimą Klaipėdos paplūdimių prieigose renkama iki rugsėjo 30 dienos.

Kada bus išmontuoti pajūrio aikštelėse Pirmojoje ir Antrojoje Melnragėje, Giruliuose pastatyti stovos skaitikliai bei nuimti ženklai, dar nėra aišku. Tas greičiausiai bus padaryta pirmoje kitos savaitės pusėje.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad dalis stovos skaitiklių bus sudėti sandėlyje ir lauks kito sezono.

Kitus ketinama pastatyti mieste vietoje prastai veikiančių. Tokių vietų yra keletas. Išmontuoti įrenginiai bus remontuojami.

Kol kas nėra suskaičiuota, kiek buvo surinkta lėšų pajūrio aikštelėse vasaros sezono metu. Dar skaičiuojamas ir pažeidėjų skaičius. Tą ketinama padaryti per kitą savaitę.

Tačiau, anot G. Neniškio, šiemet pajūrio aikštelėse buvo daugiau tvarkos.

„Žmonės priprato prie rinkliavos už automobilių stovėjimą pajūryje, kad ją renka ne berniukai, o stovos skaitikliai. Tvarkingai mokančių rinkliavą yra daug, o pažeidėjų vienetai. Sumažėjo ir vairuotojų, kurie mašinas stato miškuose, kad išvengtų rinkliavos. Pajūryje tvarka yra pagerėjusi“, – pabrėžė direktorius.

G. Neniškis pasakojo, kad neaiškumų kilo po rugsėjo 15 dienos, kada rinkliava už automobilių stovėjimą nebereikėjo mokėti Palangoje.

Vairuotojai galvojo, kad jos nereikia mokėti ir Klaipėdos paplūdimių prieigose.

„Tai šiek tiek suklaidino žmonės“, – tvirtino direktorius.

Kitais metais rinkliava paplūdimių prieigose Klaipėdoje taip pat bus renkama iki rugsėjo 15 dienos. Miesto taryba yra patvirtinusi ir didesnę jos kainą. Litą kainuos ne pusantros valandos, o valanda stovėjimo.

Rinkliavą teks mokėti ir didesnėje zonoje – ne tik pajūrio aikštelėse, bet ir visose Pirmosios Melnragės gatvėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

g

g portretas
O GAL IMAM IR PAREISKIAM TARYBAI ,KAD NESUTINKAME SU TOKIU MOKEJIMU ,KAD NORIME BE JOKIU MOKESCIU NUVAZIUOT IR PABUT PRIE JUROS ..

T

T portretas
pareikšk per rinkimus. Ir kitus pakalbink, kad pareikštų, nebalsuojant už liberalus.

savivaldybei linkiu

savivaldybei linkiu portretas
Uzsikrus,,,te su savo rinkliavom-atvažiavau į cenrinė Girulių st.aikštelę 19:40 ir radau taloną 19:45. Įdomu, kiek aš turiu mokėyi už tiek minučių? Ubagynas-1 žodis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių