Palangos policijos vadas tikina girtas nevairavęs

Įtartas girtas vairavęs ir avariją sukėlęs Palangos policijos vadovas Jurgis Kažys tikina net kaip keleivis nevažiavęs avariją sukėlusiame automobilyje.

„Man nėra ko bijoti. Aš to automobilio nei vairavau, nei juo važiavau. Bet jeigu būsiu spaudžiamas, esu pasiryžęs palikti tarnybą. Juo labiau, kad jau anksčiau buvau apsisprendęs pasibaigus sezonui išeiti iš darbo policijoje“, – kaltę neigė J.Kažys.

Spalio 14-osios vakare, apie 21.30 val. kelyje Palanga – Klaipėda įvyko automobilių avarija, kurios metu J.Kažio automobilis „Dodge Grand Caravan“ pasivijo kitą ta pačia kryptimi važiavusį automobilį „Renault Laguna“ ir jį pastūmė. Mašina įvažiavo į eismo juostas skiriančiąją žaliąją juostą, apsisuko ir sustojo nuvažiavusi nuo kelio.

Į įvykio vietą iškviesti pareigūnai prie „Dodge Grand Caravan“ sutiko neblaivų jo savininką, tačiau šis tikino automobilio nevairavęs.

Penktadienį priešpiet Klaipėdos apskrities policijos komisariato Vidaus tyrimų tarnybos pastate apklausos laukęs vis dar alkoholiu atsiduodantis Palangos policijos vadovas pasakojo savo įvykių versiją.

„Ketvirtadienį grįžau iš darbo, ir su draugu sėdome išgerti butelio. Mano draugė Salomėja supyko. Pas ją svečiavosi draugė. Pikta būsimoji mano žmona susitarė su drauge, kad abi važiuos į Klaipėdą, kur Salomėja turi butą. Netrukus ji man paskambino ir pasakė, kad padarė avariją. Buvau dar nuo darbo dienos nepersirengęs, užsimečiau striukę ir paprašiau draugą nuvežti į įvykio vietą. Ten atsiradau gal po septynių minučių, nes gyvenu netoli, Medvalakio soduose“, – nesukliūdamas pasakojo J.Kažys.

Pareigūnas tikino, kad susidūrimo metu jo 53 metų draugė susitrenkė galvą. Kadangi moteris yra nėščia, bičiulė pasisiūlė ją savo automobiliu kuo greičiau nuvežti į ligoninę. Tuo metu užsiblokavo „Dodge Grand Caravan“ durų užraktas, tad, palikusi ant kelio tuščią automobilį, Salomėja draugės automobiliu neva nuskubėjo į Klaipėdą.

Bet į ligoninę moteris nesikreipė, nes pakeliui jai neva pagerėjo ir ji grįžo į savo namus, kur naktį ją rado eismo įvykį forminę pareigūnai.

J.Kažio pasakojimu, tąnakt jis su drauge bendravo tik telefonu. Policininkams moteris prisipažino vairavusi ir patyrusi didelį stresą.

„Kadangi aš nevairavau, kaltės nepripažinau, todėl atsisakiau tikrintis girtumą pūsdamas į alkoholio matuoklį ir kraujo nedaviau. Aš neneigiu, kad buvau neblaivus, bet daugiau mano kaltės nėra. Net įlipęs į tą mašiną nebuvau“, – teisinosi J.Kažys.

Penktadienį iki pietų tarnybinį patikrinimą atliekantys pareigūnai apklausė ir nukentėjusiąją. Moteris pasakojo nemačiusi, kas vairavo kaltininko mašiną, nes po susidūrimo abi transporto priemonės atsidūrė atokiai viena nuo kitos.

Ji prisiminė kelias minutes sėdėjusi savo automobilyje. Matė tik tamsoje blyksinčias kitos mašinos šviesas. Vėliau prie jos priėjęs J.Kažys ir klausinėjęs, ar reikalinga pagalba.

Įvykio vietoje, dar iki atvykstant policijai, vieni pirmųjų sustojo keli automobiliai, o trys vaikinai fotografavo visus ten buvusius žmones. Jų liudijimas galėtų padėti nustatyti, kas iš tiesų vairavo policininko automobilį. Vidaus tyrimų tarnybos pareigūnai norėtų, kad šie liudininkai atsilieptų ir ne tik papasakotų, ką matė, bet ir pateiktų pačių užfiksuotus avarijos vietoje kadrus.


Šiame straipsnyje: Jurgis KažysPalangos policija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių