Palangos paplūdimyje - žirgų lenktynės

Sekmadienį  jau trečiąjį kartą Palangos pajūryje susirungė stipriausi Lietuvos lenktyniniai žirgai.

Ristūnai grynakraujai žirgai varžėsi unikaliame tik vieną kartą metuose vykstančiame renginyje - Paplūdimio žirgų lenktynėse.

Lietuviai nuo seno domėjosi bei gėrėjosi šiais didingais, nepaprastai stipriais ir protingais gyvūnais. Tad ir šiais laikais žirgų lenktynės gali tapti puikiu pramoginiu renginiu, skirtu tiek suaugusiems, tiek vaikams.

“Žirgų lenktynės dar ne visada susilaukia deramo žiūrovų dėmesio, tačiau šie, jau 5-ąjį sezoną mūsų organizuojami renginiai įgauna pagreitį ir tampa vis populiaresni, - pasakoja  Nacionalinio žirgų lenktynių klubo prezidentas Remigijus Poškus. - Dažnas vieną kartą sudalyvavęs lenktynėse ir pajutęs azartą bei susižavėjimą atletiškais bei energingais lenktyniais žirgais, atvyksta vėl ir vėl.”

Šiais metais renginyje dalyvavo 13 žirgų. Jie varžėsi 3 skirtingų distancijų bėgimuose, nusidriekusiuose tarp Palangos tilto ir Rąžės upės ištakų į Baltijos jūrą. Arabų veislės
žirgai rungtyniavo trasoje Kąstytis (1800 m), Jūratės sprintas (1200 m) buvo skirtas grynakraujams jojamiesiems žirgams, o patys greičiausi ir ištvermingiausi grynakraujai jojamųjų veislės ristūnai varžėsi ilgiausioje Toyota Solorina - Horseracing.lt trasoje (2400 m).


Šiame straipsnyje: žirgų lenktynės

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių