Palangos oro uoste sulaikytas ieškomas klaipėdietis

Gavę informacijos iš policijos, Palangos oro uoste pasieniečiai ypač operatyviai sulaikė nusikaltimo padarymu įtariamą klaipėdietį.

Antradienį apie 15.30 val. VSAT Pakrančių apsaugos rinktinė (PAR) gavo Elektrėnų policijos informacijos apie tai, jog iš užsienio per Palangą gali grįžti ieškomas asmuo. Po mažiau nei valandos Palangoje nusileidusį lėktuvą iš Norvegijos jau pasitiko VSAT pareigūnai.

Skrendančių Šengeno vidaus reisais keleivių nuolatinė dokumentų kontrolė nėra atliekama, pasieniečiai remdamiesi rizikos analize vykdo tik pasirinktinius tikrinimus.
Kadangi neturėta ieškomojo anketinių duomenų, pasieniečiai atliko išsamų visų maždaug šimto reisu iš Oslo atskridusių keleivių dokumentų patikrinimą. Jo metu PAR pareigūnai išsiaiškino, kad vieno iš keleivių, nusikaltimo padarymu įtariamo 24-erių metų klaipėdiečio, ieško uostamiesčio Vyriausiasis policijos komisariatas.

Sulaikytąjį, kaip paaiškėjo, gerai žinomą teisėsaugai, pasieniečiai perdavė Klaipėdos policijai.

Iš viso šiemet VSAT pareigūnai sulaikė 440 asmenų, kurių ieškojo teisėsaugos institucijos. Daugiausiai nuo teisingumo pasislėpusiųjų pasieniečiams įkliuvo šalies oro uostuose, ypač Vilniaus - 278.

63 tokie asmenys sulaikyti pasienyje su Baltarusija, 45 - pajūryje, 35 - prie sienos su Rusija.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostasVSAT

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių