Palangos oro uostą gelbės katalogais

Diskusijos, kaip į Tarptautinį Palangos oro uostą pritraukti naujų skrydžių, nesibaigia. Susisiekimo viceministro Rimvydo Vaštako nuomone, tai padės padaryti katalogai apie Klaipėdos regioną.

Antradienį Klaipėdos apskrities viršininko administracijoje vyko darbo grupės, kurios tikslas pritraukti į Palangos oro uostą naujų skrydžių posėdis. Jame dalyvavo ir susisiekimo viceministras R.Vaštakas.

Viceministro nuomone, siekiant pritraukti skrydžius, reikia galvoti, kaip padidinti keleivių skaičių. Anot jo, vienintelis gelbėjimo ratas šiuo atžvilgiu - atvykstamas turizmas. Verslo turistų neužtenka.

„Klaipėdos regionas turėtų skirti didesnį dėmesį reklamai. Išleisti katalogus ir išdėlioti viso pasaulio viešbučiuose, kavinėse, oro uostuose, kad žmonės pamatytų ir norėtų čia atvykti. Regiono reklama turėtų kabėti ir Palangos oro uoste. Kol nebus keleivių aviakompanijos nesutiks čia leistis net jei oro uosto mokesčiai siektų 1 centą už keleivį“, - tvirtino R.Vaštakas.

Anot viceministro, galima kalbėti ir apie Palangos oro uosto pervadinimą, kad tik būtų pritraukti į jį pinigai: „Jis galėtų vadintis ir „Carlsberg“.

Tačiau, anot posėdyje dalyvavusių Klaipėdos apskrities savivaldybių vadovų, pirmiausia turi būti skrydžiai, kad žmonės pamatę katalogus galėtų užsisakyti bilietą ir atvykti čia.

„Klaipėdos regionas svarbiausias turizmo prasme. Valstybė jį turi skatinti. Turizmo departamentas skirti didesnį dėmesį. Nejaučiame iš jo jokios pagalbos“, - teigė susirinkusieji.

Savivaldybių vadovų manymu, labiausiai Klaipėdos regiono kraštui reikalingas skrydis į Hamburgą. Norima, kad jis būtų organizuojamas bent du kartus per savaitę.

„Pas mus atvyksta labai daug vokiečių. Jie tvirtina, jog dar tiek pat nevažiavo, nes nėra skrydžio“, - pabrėžė Klaipėdos apskrities viršininko administracijos viršininkas Arūnas Burkšas.

Kitas darbo grupės posėdis vyks gegužės ketvirtą dieną. Dalyvauti jame bus kviečiamos ir aviakompanijos. Jų atstovų bus prašoma pasisakyti, ką savivaldybės turi padaryti, kad iš Palangos oro uosto būtų organizuojama daugiau skrydžių.

Taip pat iki šio posėdžio savivaldybėms liepta apsispręsti, į kurias rinkas orientuotis. Pristatyti savo organizuojamus renginius. R.Vaštakas savivaldybių atstovų taip pat paprašė pateikti informacinę medžiagą apie regioną, papasakoti kur ir kaip yra reklamuojamasi.


Šiame straipsnyje: Palangos oro uostaslėktuvai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių