Palangos meras nesumoka už vandens tiekimą

Tarp daugiau nei šimto Palangos savivaldybės vandens tiekimo įmonės "Palangos vandenys" skolininkų yra ir meras Vytautas Stalmokas. Jis įsiskolino kelis šimtus litų.

Už Vasario 16-osios gatvėje esančiame kotedže sunaudotą vandenį miesto vadovas, kuris yra deklaravęs daugiau kaip milijono litų turtą, nemoka nuo praėjusių metų balandžio, rašo "Lietuvos rytas".

Tą kartą mokėdamas už vandens tiekimo paslaugą meras deklaravo per kovo mėnesį sunaudojęs 20 kubinių metrų vandens, tačiau už juos nebemokėjo. Kartu su kiekvieną mėnesį skaičiuojamu abonentiniu mokesčiu mero skola dabar išaugo beveik iki 200 litų.

Tačiau reali skola gerokai didesnė, nes šiame kotedže Stalmokų šeima pernai gyveno iki gegužės vidurio, o per vasarą čia buvo apsigyvenęs ir vandenį naudojo mero sūnus.

V.Stalmokas už vandenį nenoriai moka ir persikėlęs į kitą butą Vytauto gatvėje. Čia jis už spalio mėnesį sunaudotą vandenį įmonei iki šiol liko skolingas 125 litus ir dar nėra deklaravęs lapkričio ir gruodžio mėnesiais sunaudoto vandens kiekio.

Apie mero skolas išgirdęs įmonės "Palangos vandenys" vadovas Pranas Madzajus tikino apie tai nieko nežinojęs, nes kompiuterinė sistema apie skolą informuoja tik tuomet, kai ji perkopia 200 litų.

To, kad V.Stalmokas daugiau nei pusmetį nemoka už vandenį, teigė nežinąs ir abonentinės tarnybos viršininkės pavaduotojas Raimundas Litvinas.

Abonentinės tarnybos kontrolierė Virginija Bertulienė "Lietuvos rytui" sakė pranešusi merui apie jo skolas.

"Neapmokėtą sąskaitą už Vasario 16-osios gatvės kotedžą aš porą kartų buvau nunešusi naujuoju mero adresu, bet nebuvo jokios reakcijos", - sakė moteris. Kontrolierė teigė apie išskirtinį skolininką nekart pranešusi savo tiesioginiams viršininkams, tačiau jie nedrįso priminti merui skolos.

"Aš esu nesumokėjęs už vandenį? O, velnias. Nežinojau", - paklaustas apie skolą stebėjosi Palangos meras V.Stalmokas. Jis neigė, kad naujoje gyvenamojoje vietoje buvo gavęs nesumokėtas sąskaitas.

Pasitikrinęs mokėjimus už komunalines paslaugas kurorto vadovas pripažino esąs skolingas ir žadėjo su įmone atsiskaityti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių