Palangoje skendo dešimt žmonių

Palangos gelbėtojai pasiekė liūdnąjį šios vasaros rekordą. Per dieną jiems teko gelbėti dešimt jūroje skendusių žmonių. Vienas jų atsidūrė reanimacijoje.

„Penktadienis buvo nelengva diena“, – tvirtino Palangos gelbėtojų vadovas Jonas Pirožnikas.

Skaudžiausias pasekmes patyrė nuo tilto į jūrą nušokęs vyras. Drąsuolis nebegalėjo sugrįžti į krantą. Jo gelbėti vandens motociklu atskubėjo gelbėtojai.

Į paplūdimį buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai. Vyrą jie išvežė į ligoninę. Jis paguldytas reanimacijos skyriuje.

J.Pirožnikas pasakojo, jog nuo tilto nušokęs vyras buvo neblaivus. Paplūdimyje jis rinkdavo butelius.

Prie tilto į nelaimę pakliuvo ir vandens dviračiu plaukiojantys keturi poilsiautojai. Prie čia esančių akmenų apvirto transporto priemonė. Ja plaukę asmenys nesugebėjo grįžti į krantą. Į sausumą juos pargabeno gelbėtojai.

Prie tilto skirtingu laiku skendo dar keturi žmonės, vienas – Šventojoje.

„Bangavimas penktadienį nebuvo stiprus – 3 balai. Tačiau buvo didelis vėjas“, – teigė J.Pirožnikas.

Klaipėdos paplūdimiuose nei penktadienį, nei šeštadienį skendimų nebuvo. Bangavimas nulis balų. Gelbėtojai stebi, kad vyraujant tokiems karščiams poilsiautojai neperkaistų.

„Pamatome, kad žmogus ilgai guli, nueiname įspėja, kad išsimaudytų. Į mus žmonės, kurie patyrė saulės ar šilumos smūgį, nesikreipė“, – tvirtino gelbėtojai.

Oro temperatūra paplūdimyje šeštadienį siekė 36 laipsnius šilumos, vanduo įšilo iki 22 laipsnių šilumos. Čia laiką leidžia minios poilsiautojų. Gelbėtojai lankytojus įspėja atidžiai prižiūrėti savo vaikus ir neleisti jiems maudytis vieniems.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspajūrisGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių