Palanga statys išskirtinį SPA centrą

Palangoje planuojama pastatyti išskirtinį sveikatos ir laisvalaikio kompleksą, kuriame būtų naudojami ne tik jūros ir mineraliniai, bet ir geoterminis vanduo.

Palangos miesto meras Vytautas Stalmokas pasakojo, jog toks SPA centras turėtų išdygti buvusių purvo gydyklų vietoje. Vyriausybė pagaliau šį pastatą perdavė kurorto savivaldybei.

„Kol kas tai tik pati pradžia, idėja. Artimiausiu metu skelbsime konkursą galybių studijai atlikti. Šios paslaugos pirkimas bus finansuojamas iš ES lėšų“, - dėstė meras.

Norima, kad minėtoje vietoje atsirastų sveikatos ir laisvalaikio kompleksas, kuriame būtų sanatorija, gydykla, 3 ir 5 žvaigždučių viešbučiai, atviri ir uždari visus metus veikiantys baseinai, užpildyti jūros, mineraliniu ir geoterminiu vandeniu.

„Norime, kad kompleksas būtų skirtas ir gydymui, ir pramogai. Geoterminis vanduo būtų naudojimas ne tik gydymui, bet ir pastato apšildymui“, - pasakojo V.Stalmokas.

Galimybių studijai atlikti bus skelbiamas tarptautinis konkursas. Anot mero, apie šį projektą jau kalbėta su Vengrijos atstovais.

„Geoterminiais vandenimis užsiima tokios šalys kaip Vengrija, Austrija, Šveicarija, Slovakija. Jie pas save naudoja geoterminį vandenį ir gerai išmano šiuos dalykus", - įsitikinęs kurorto meras.

Kiek galėtų trukti šio projekto įgyvendinimas, kurorto meras nesiryžo prognozuoti. Anot jo, reikia atlikti galimybių studiją, surasti finansavimą.

„Ieškotume investuotojų, dėl finansavimo bandytume kalbėtis ir su Vyriausybe. Sieksime įrodyti, kad tai unikalus dalykas ne tik Palangoje, bet ir Lietuvoje. Buvusios purvo gydyklos pamirštos. Palangoje yra sanatorinio gydymo, bet per mažai. Jis nėra toks kaip senais laikais, kai į Palangą tik dėl to važiuodavo žmonės. Jei panaudotume geoterminį vandenį, būtume išskirtiniai Lietuvoje“, - tvirtino V.Stalmokas.

Meras negalėjo kol kas pasakyti ir kiek kainuotų šis projektas: „Kalba tikrai eina ne apie 10 milijonų litų, o žymiai daugiau“.

Šiuo metu pastatas, kuriame anksčiau veikė purvo gydyklos, apleistas. Palangiškiai skundėsi, jog iš jo išsikrausčius Jūrininkų ligoninės reabilitacijos centrui, neprižiūrimose patalpose mėtėsi švirkštai, kitos medicinos priemonės. Taip pat kurorto gyventojai piktinosi, jog vagiamas patalpose buvęs turtas.

V.Stalmoko teigimu, siekiant išvengti tokių įvykių ruošiamasi samdyti apsaugą šiam objektui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių