„Pakrantės“ sodų keliai – po vandeniu

Antradienį šalia uostamiesčio esančiuose „Pakrantės“ soduose polaidžio vanduo jau buvo užliejęs tris gatves. Gyventojai priversti automobilius palikti kaimynų sklypuose, o namus pasiekia tik briste.

„Pirmas vanduo ant kelių pasirodė pirmadienio vakarą. Užsemtos Serbentų, Rožių, bei Danės gatvių atkarpos. Žmonėms apsunkintas susisiekimas su namais, tačiau kol kas vanduo pastatų dar nepasiekė“, - pasakojo sodų bendrijos „Pakrantė“ pirmininkas Egidijus Vaišvila.

Keli namai, prie kurių jau priartėjo vanduo, nėra gyvenami, tačiau trijose sodybose žmonės nuo pirmadienio vakaro išbrenda tik pėsčiomis.

Pasak E.Vaišvilos, sodų bendrija kenčia ne nuo Danės upės vandens daromos žalos.

„Mus semia Kalotės bendrijos gruntiniai ir nuotekų vandenys. Danės lygis antradienio dieną net šiek tiek nukrito, tačiau didžioji vandens masė atėjo iš viršaus - nuo Kalotės gyvenvietės. Jų gruntiniai ir nuotekų vandenys pasiekia mūsų bendrijos teritorinius vandenis“, - pasakojo E.Vaišvila.

Pakilus vandens lygiui Danės upėje, iš sodų bendrijos vanduo neturi kur pasišalinti.

„Nuo Danės mus skiria pylimas. Upė mums žalos šį kartą nedaro. Mes plaukiame dėl aukščiau esančios gyvenvietės, jų melioracijos sistema nėra uždaru ciklu nuvesta į upę. Viskas iš jų valymo įrenginių ateina į mūsų bendrijos tvenkinuką“, - aiškino E.Vaišvila.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos civilinės saugos skyriaus viršininkas Stanislovas Kučinskas tikino, kad uostamiestis greičiausiai išvengs polaidžio vandens stichijos.

„Tikėtina, kad aukščiausias taškas jau pragyventas. Skaičiai rodo, kad vandens lygis jau krenta. Nuo Kretingos potvynio banga Klaipėdą pasiekia per 6-8 valandas. Jei negausime lietaus, gal būt, pragyvensime ramiai. Šį vakarą turėtų pasisukti vėjas iš pietryčių, jis pagelbės Danės upei nutekėti į marias“, - aiškino S.Kučinskas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių