Pakilus bangavimui, jūroje skendo vyras

Sustiprėjus vėjui ir padidėjus bangavimui, uostamiesčio paplūdimiuose prasidėjo nelaimės. Pirmosios Melnragės paplūdimyje skendo vyras. Jam prireikė medikų pagalbos.

Nelaimė įvyko pavakariais. Už kelių metrų nuo kranto maudęsis apie 25 metų vyras pateko į duobę. Jis pradėjo skęsti. Iš duobės vaikinas išsikapstė pats ir grįžo į krantą.

Tačiau po kiek laiko į gelbėjimo postą atskubėjo skendusiojo mergina. Poilsiautoja pasakojo, kad prastėja jos draugo sveikatos būklė. Buvo iškviesti greitosios pagalbos medikai.

Skendęs vyras nuneštas iki gelbėtojų posto. Jis išvežtas į ligoninę.

Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki tvirtino, jog pastarosiomis dienomis jūroje vyravo štilis.

Bangos pradėjo stiprėti antradienį po pietų. Pavakariais jis siekė apie 2 balus. Bangos toliau stiprėja. Iškelta raudona maudytis draudžianti, raudona vėliava.

„Prie jūros šilta. Tik vėjas pučia. Vanduo šiltas – 18 laipsnių šilumos. Poilsiautojų labai daug. Po štilio sustiprėjęs bangavimas jiems pramoga. Visi puola į bangas. Kai kurie nueina ypač toli 30-50 metrų nuo kranto. Gelbėtojų įspėjimų paiso tik tam kartui. Prieini, perspėji – išlipa, nueini – vėl į vandenį“, – pasakojo A.Siakki.

Įvertinę oro sąlygas, gelbėtojai stiprina patruliavimą. Jie patruliuoja ir ant kranto, ir su vandens technika. Poilsiautojai nuolat įspėjami, kad maudytis draudžiama. Tai daroma ir per garsiakalbį, ir priėjus prie besimaudančių poilsiautojų.

„Melnragės paplūdimiuose labai daug duobių. Esant tokioms oro sąlygoms, nelaimė gali greitai įvykti. Blogiausia, kad poilsiautojai nepaiso įspėjimų apie pavojų“, – teigė A.Siakki.

Tai trečias šiemet jūroje skendęs asmuo. Kiti du į nelaimę buvo papuolę praėjusią savaitę.


Šiame straipsnyje: paplūdimyspajūrisGelbėtojai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių