Pajūris skaičiuoja rekordą

Ilgąjį savaitgalį Palangoje lankėsi rekordinis poilsiautojų skaičius. "Buvo tiek žmonių, kaip dar niekad šiais metais", – teigė vietos verslininkai.

Poilsiautojų minios pradėjo plaukti dar penktadienio vakarą. Mašinų spūstys susidarė ir šeštadienio, ir sekmadienio vakarą. Daugiausia žmonių kurorte buvo pirmadienį.

Restorano "Molinis ąsotis" savininkas Klaidas Pakutinskas tvirtino, jog tai pirmas šių metų savaitgalis, kai į Palangą atvyko tiek poilsiautojų.

"Teko važinėti po Palangą, Guboją, Kunigiškes. Visur tikrai pilna žmonių", – tvirtino K.Pakutinskas.

Jam antrino ir J.Basanavičiaus gatvės pradžioje esančios kavinės "1925" savininkė Ramunė Veisienė: "Tiek žmonių šiemet dar tikrai nebuvo".

Verslininkai pasakojo, jog labiausiai suktis reikėjo vakare. Kavinėse dažnai nebelikdavo vietų. J.Basanavičiaus gatvėje žmonės šurmuliavo iki paryčių.

"Nepritrūkome nei alaus, nei cepelinų. Tiekėjai gerai dirbo, o poilsiautojai taupė", – teigė K.Pakutinskas.

Prognozuota, jog ilgajam savaitgaliui Palangoje nebeliks vietų viešbučiuose ir privačiame sektoriuje. Kad susirasti gyvenamąjį plotą sudėtinga, bylojo ir tai, jog kurorto prieigose buvo likęs vos vienas kitas nakvynės siūlytojas.

Pavargti teko ir norintiems palikti automobilį. Centrinėje kurorto dalyje net vėlyvą vakarą nebuvo įmanoma rasti vietos mašinai.

Iki šiol mašinų prigrūsti ir daugiabučių kiemai. Vietų automobiliui nebuvo ir centre esančiose aikštelėse. Kai kurių jų savininkai stengėsi užsidirbti – už valandą prašė 15 litų.

Dėl vietos po saule poilsiautojams teko pakovoti ir sausakimšuose Palangos paplūdimiuose.

Kadangi jūra buvo rami, nelaimių pavyko išvengti. Gelbėtojams teko padėti tik perkaitusiems poilsiautojams. Skaudžiausias įvykis užfiksuotas Šventojoje – nuo polių į upę šokinėjęs vaikinas susilaužė stuburą.

Kurorto policijos pareigūnai neslėpė, jog šis savaitgalis buvo įtemptas. Į areštinę pristatyta dešimtys neblaivių, agresyviai nusiteikusių asmenų.

"Sudėtingiausia buvo dirbti sekmadienį. Buvo tikrai karšta", – teigė Palangos policijos komisariato viršininko pavaduotojas Andrius Grigaitis.

Antradienį pavakariais ties išvažiavimu iš Palangos nusidriekė automobilių eilės. Iš kurorto skubantiems išvažiuoti poilsiautojams teko prastovėti po keliasdešimt minučių. Automobilių spūstys susidarė ir ties Klaipėdos Jakų žiedu.

Papildyta:

Minios poilsiautojų sekmadienio vakarą rinkosi ir paplūdimyje, prie Palangos gelbėjimo stoties vykusiame grupės Sel koncerte.

Vėliau atvažiavusiems į renginį norėjusiems patekti gerbėjams teko stovėti eilėse prie įėjimo. Netrūko ir besilinksminančių už koncerto teritoriją juosiančios tvoros. Žmonių jūra nudriekė nuo Rąžės upelio iki lauko kavinės už gelbėjimo stoties.

Po koncerto organizatoriams teko išvežti kalnus šiukšlių.

 


Šiame straipsnyje: Palangapaplūdimyspajūris

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių