Pajūrio miškuose – gausybė grybų

Nuslūgus karščiams ir pasipylus lietui miškuose jau dygsta grybai. Šiomis dienomis klaipėdiečiai plūstelėjo į Šernų miškus.

Nuo ankstaus ryto artimiausias pietinei Klaipėdos daliai Šernų miškas knibžda nuo žmonių. Dažnas nešasi ne tik krepšį grybams, bet ir kibirėlį avietėms ar mėlynėms. Uogų miške dar yra.

Bet daugiausiai miške grybų. Kol kas kazlėkai, žemaičių vadinami slidokais, sveiki. Kas spėja anksčiau už kirminus juos rasti, prisirenka pilnus krepšius.

Klaipėdos turgavietėse ketvirtadienį galima buvo nusipirkti voveraičių, atvežtų iš Smalininkų. Pilna plastmasinė jų dėžutė kainuoja iki 10 litų, bet galima gauti ir pigiau.

Voveraites pardavinėjusi Smalininkų gyventoja pasakojo, kad jų kraštuose per karščius girininkai neleisdavo žmonių į miškus. Baimintasi gaisrų. Voveraitės čia pasirodė vos prieš kelias dienas.

Kazlėkus senojoje turgavietėje pardavinėjo tik viena grybautoja. Už litro talpos kibirėlį moteris prašė 5 litų, o už kiek didesnę dėžutę – litu daugiau.

Tai jau antroji grybų banga šiais metais. Birželio pabaigoje klaipėdiečiai pajūrio miškuose jau rinko voveraites ir raudonikius.

Švelni šiluma ir gausūs lietūs leidžia tikėtis, kad šiemet grybautojai miškuose apturės daug malonumų ir naudos.


Šiame straipsnyje: grybai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių