„Pajūrio“ išsigelbėjimas – ištikimi klientai

„Visi bėga iš senamiesčio, bet mes dar kažkaip gyvuojame. Gelbsti nuolatiniai klientai, kurių jau kelios kartos užaugo“, – sėkmės formulę, kodėl vis dar gyvuoja „Pajūrio“ prekyvietė, įvardijo joje dirbantys klaipėdiečiai.

Nors neseniai pasigirdo gandų, kad „Pajūris“ užsidarė, nes iš senamiesčio dėl įvairiausių apribojimų ir mokesčių traukiasi verslas, prekyvietėje visos prekybos vietos yra užimtos.

Maždaug tūkstančio kvadratinių metrų plote įvairių prekių ir paslaugų siūlo keliasdešimt prekeivių.

„Ir neketiname iš čia niekur kraustytis. Prekybos centrus yra okupavusios įvairių prekės ženklų parduotuvės, o ir mūsų klientai skiriasi. Jie žino, kad pas mus gali pasiderėti, gauti nuolaidų“, – kalbėjo rankinėmis prekiaujanti Alma.

Ji teigė, kad „Pajūryje“ dirba jau daugybę metų – beveik nuo tada, kai prekyvietė pradėjo veikti.

„Turime labai ištikimų klientų, tik gaila, kad jų mažėja. Iš senamiesčio visi bėga, čia viskas miršta, net vaistinės neišsilaiko. Būtų geriausia, jei didieji prekybos centrai būtų iškraustyti už miesto, tuomet mums, smulkiesiems, būtų daug lengviau“, – tvirtino prekeivė Audronė.

Moterys vieningai konstatavo, jog pagrindinis valdžios sprendimas, išvaręs žmones iš senamiesčio, buvo rinkliavos už automobilių stovėjimą įvedimas.

Paklaustos, kaip jos rengiasi tvarkai, kai nuo naujų metų senamiestyje bus apmokestintas ir automobilių stovėjimas kiemuose, prekeivės teigė, kad tai klientų srautams įtakos tikriausiai neturės.

„Senamiestyje gyventojai ir taip svetimų automobilių neįsileidžia į savo kiemus, su šluotomis juos pasitinka“, – dėstė pašnekovės.

Prekyvietė „Pajūris“ yra kone vienintelis Klaipėdoje likęs turgus po stogu.

„Aišku, mums gaila, jog kai kuriems žmonėms susidaro įspūdis, kad prekyvietė nebeveikia. Galėtų mūsų administracija pasirūpinti, kad pastatas būtų ryškesnis, labiau apšviestas. Tačiau viena aišku, kad kaip gyvavome, taip ir gyvuosime, nes žmonės prie “Pajūrio„ yra pripratę nuo tarybinių laikų“, – įsitikinę prekeiviai.


Šiame straipsnyje: pajūrisprekyvietėverslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių