Pajūrio degalines siaubia BMW

Vogtais valstybiniais numeriais pažymėtas BMW siaubia pamario degalines. Du jauni vaikinai iki smulkmenų nušlifavo kuro vagystės schemą ir sėkmingai ją taiko.

Užblokavo kuro padavimą

Klaipėdos, Kretingos bei kelių kitų aplinkinių rajonų policininkai suka galvas, kaip pagauti du jaunus vagis, važinėjančius tamsiu penktos klasės BMW. Nusikaltimo schema nėra nauja, bet kol kas ne kiekvienos degalinės operatoriams pavyksta užkirsti kelią vagystei.

Trečiadienį popiet Kretingoje į degalinę „Trevena“ atvažiavo tamsus automobilis. Vairuotojas liko savo vietoje, o keleivis išlipo ir suskubo pilti kurą į baką.

Degalinės operatorius jau anksčiau buvo girdėjęs apie kuro vagis ir užblokavo kuro padavimą.

Operatorius jam paaiškino, kad pirma reikia sumokėti, tik tada bus galima įsipilti degalų.

Tai išgirdęs vaikinas sparčiu žingsniu grįžo prie mašinos, įstatė kuro padavimo pistoletą į vietą ir sėdo į „BMW“. Mašina nurūko į Palangos pusę.

Pasislėpė už mikroautobuso

Po pusvalandžio atvykę kriminalinės policijos pareigūnai pranešė, kad tie patys vagys nusitaikė į maždaug už kilometro esančią „Lukoil Baltija“ degalinę Kretingsodžio kaime.

Nusikaltėliams pasisekė, nes tuo metu čia buvo nemažai klientų. Tamsiojo „BMW“ ekipažas pasinaudojo proga, kad nuo degalinės pastato jį slėpė mikroautobusas. Operatorius pasakojo nespėjęs nė sužiūrėti, kaip keleivis iššoko iš mašinos, per porą minučių pripildė kuro baką ir nurūko.

Vėliau peržiūrėję vaizdo įrašą degalinės darbuotojai bei policininkai įsitikino, kad vagys stengėsi būti neatpažinti. Keleivis buvo užsimaukšlinęs pusę veido slėpusią kepurę ir prie mašinos stovėjo nusisukęs nuo vaizdo kameros. Mašina buvo pažymėta vogtais nuo seno žiguliuko numeriais.

Blokuoti kuro padavimą šio tinklo degalinės įprasta tik įtarus klastą. Trečiadienį Kretingsodyje dirbę vyrai nespėjo pastebėti, kad ketinama vogti kurą. Degalinei padaryta žala - 292 litai, tiek kainavo beveik 74 litrai A-95 markės degalų.

Sulaukė policijos įspėjimo

Identiškas nusikaltimas įvykdytas ir pirmadienį Klaipėdos rajone, Dirvupiuose esančioje degalinėje „Ventus - Nafta“. Spėjama, kad tie patys vagys įsipylė per 76 litrus A-95E kuro ir nesumokėję 252 litų išvažiavo. Automobilis buvo pažymėtas nuo kitos mašinos pavogtais numeriais.

Degalinės darbuotojai pasakojo dar prieš šį įvykį buvo gavę elektroninį laišką iš policijos, kuriame buvo nurodyti vogti automobilio valstybiniai numeriai, kuriais gali pasinaudoti kuro vagys. Tačiau tai neapsaugojo degalinės nuo vagių. Apmaudu, kad tuo metu tai buvo vieninteliai klientai. Vagystė įvykdyta itin įžūliai. Šio tinklo degalinėse už kurą reikalaujama sumokėti prieš pilantis kurą tik naktimis.

Visų su vagimis susidūrusių degalinių operatoriai nusikaltėlius apibūdina vienodai. Vairuotojo kameromis užfiksuoti nepavyko, jis veidą dažniausiai slepia nuleidęs apsaugą nuo saulės. Keleivis yra neaukšto ūgio, apie 20 metų, paprastai vilki šviesią striukę su gobtuvu.


Šiame straipsnyje: kuro vagystė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių