„Omnitel 1000 km lenktynės“: kas startuos pirmieji?

Penktadienio pavakarę vienuoliktosios „Omnitel 1000 km lenktynės” įžengė į svarbiausiąją fazę.  17:40 val. prasidėjo šių lenktynių kvalifikacinės varžybos, kuriose greičiausiems komandų sportininkams teko garbė varžytis dėl geriausių starto pozicijų pagrindinėse šeštadienio lenktynėse.

Kvalifikacinės varžybos – ne tik sportas, bet ir menas. Kartu – ir komandos strategija bei taktika kada išleisti lenktynininką į trasą, kad jam netrukdytų lėtesni bolidai, kad jų būtent tuo metu būtų kuo mažiau. Ir dar aibė visokių niuansų, lemiančių visos komandos poziciją prie starto linijos.

Laiko limitui perkopus ekvatorių į trasą išskubėjo favoritai, visose trijose treniruotėse demonstravę spartą ir gerinę nuvažiuoto rato laikus. 1 min. 21 sek. ir šimtosios jos dalys – tokius laikus, gerokai geresnius nei treniruotėse, demonstravo trijų komandų - „Fuchs MP Sport Star Moto“ ekipos narys, lenkas Maciejus Marcinkiewiczius („Ferrari 430 GT3 Scuderia“), „Oktanas Racing“ sportininkas Robertas Kupčikas („Porsche 997 GT3“) ir svečias iš Belgijos, „KS Motorsport” ekipos lyderis Stewas Vanbellingenas („BMW Silhouette“).

Juos dar bandė vytis Ramūnas Čapkauskas su „AMG Kit Car“, tačiau įkasti pabėgusiems varžovams jis jau nepajėgė. O laiko limitui neišvengiamai artėjant prie pabaigos tarp trijų lyderių užvirė tokia kova, kokios žiūrovai jau seniai nebuvo matę.
Visgi galutinį tašką padėjo S. Vanbellingenas, 2994 metrų ilgio trasos ratą įveikęs per 1 min. 19,616 sek. ir rimtai pasikėsinęs į trasos rekordą, kurį 2008 metais pasiekė britas Peteris Dambreckas (1 min. 19,041 sek.).

1 min. 19, 916 sek. – toks R. Kupčiko rezultatas ir antroji vieta prie lenktynių starto linijos. 

Trečiąją starto poziciją pelnė M. Marcinkiewiczius, greičiausią ratą nuvažiavęs per 1 min 20,454 sek. ir pranokęs ketvirtoje vietoje likusį R. Čapkauską (1 min. 24,656 sek.)
„Omnitel 1000 km lenktynių“ kvalifikacinių varžybų nugalėtojus ir prizininkus šiltai pasveikino ir apdovanojo varžybas stebėjęs Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių