Nuosprendis nugriauti Preilos botelius - sustabdytas

Nors Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pavasarį nutarė palikti nepakeistą Apeliacinio teismo sprendimą įpareigoti nušluoti nuo žemės paviršiaus Preiloje pastatytus ir statomus botelių bei kitus pastatus, griovimo darbai neprasidėjo, nes jų vykdymą sustabdė Klaipėdos apygardos teismas, gavęs ir prašymą atnaujinti bylą.

Šiemet balandžio pabaigoje Lietuvos Aukščiausiajam Teismui (LAT) nutarus nekeisti 2009 m. spalio Apeliacinio teismo sprendimo, kuris įpareigojo bendrovę "Sabonio klubas ir partneriai" (SKP) nugriauti pastatus, vertinta, kad šie turėtų išnykti iki vidurvasario, rašo „Verslo žinios“.

Tačiau griauti neskubama, nes nepalankių sprendimų sulaukusi bendrovė toliau ieško teisybės teismų keliu - neseniai kreiptasi į Klaipėdos apygardos teismą, kad būtų atnaujinamas procesas ir pateiktas prašymas sustabdyti teismo sprendimo nugriauti pastatus vykdymą.

Gintarės Daugėlaitės, Klaipėdos apygardos teismo pirmininko patarėjos, teigimu, kol kas artimiausio posėdžio dėl proceso atnaujinimo data dar nėra paskirta, tačiau, pasak jos, tai galėtų įvykti ne anksčiau kaip spalį ar lapkritį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių