Nuo spalio klaipėdiečiai už šilumą mokės pigiau

Spalį klaipėdiečiai už šilumą, kuri dabar naudojama karšto vandens paruošimui ir cirkuliacijos palaikymui, mokės mažiau nei rugsėjį. Tam įtakos turėjo atpigusios gamtinės dujos.

Nuo spalio įsigaliosianti šilumos kaina uostamiestyje sieks 26,44 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio. Pastarasis gyventojams yra lengvatinis ir siekia 9 proc.

Spalį šiluma atpigo 2,58 proc., lyginant su rugsėju. Pirmąjį rudens mėnesį ji siekė 27,14 cento už kilovatvalandę be pridėtinės vertės mokesčio.

Įmonės „Klaipėdos energija“ Klientų aptarnavimo centro vadovas Virginijus Zutkis aiškino, kad šilumos kaina sumažėjo, nes atpigo gamtinės dujos, iš kurių pagamina didžioji dalis šilumos uostamiestyje, ir superkama šiluma iš nepriklausomų tiekėjų.

„Jei kuras ir toliau pigs, tai šilumos kaina mažės. Reikia būti optimistais ir tikėtis, kad taip bus“, – pabrėžė V. Zutkis.

Ankstesniais mėnesiais uostamiestyje šilumos kaina šokinėjo. Rugsėjį ji buvo 0,86 proc. mažesnė nei rugpjūtį. Pastarąjį mėnesį ji buvo 0,59 proc. mažesnė nei liepą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

By Junas

By Junas portretas
Už šildymą? O pas mane radiatoriai dar šalti.

RK.

RK. portretas
Kur pasipiktinimo komentarai?

pirmam

pirmam portretas
tai gal tau sovietzmogi ir vasara sildyti?
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių