Norima sustabdyti gatvių potvynius

Klaipėdos savivaldybė pastebėjo vieną didžiausių uostamiesčio problemų - po lietaus tvinstančias miesto gatves.

Jau yra parengtas uostamiesčio lietaus nuotekų tinklų specialusis planas, kuriame numatoma ir ką daryti, kad po didesnio lietaus uostamiesčio gatvės netvintų. Plane numatyta sutvarkyti probleminius taškus, tokius kaip Joniškės, Garažų gatvės. Iš viso tokių taškų plane įvardyta šešiolika.

Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės Statybos leidimų ir statinių priežiūros skyriaus vedėjas Gediminas Pocius, tvinstančios uostamiesčio gatvės neretai yra pačių gyventojų sukeliama problema - gyventojai šiukšlina į nutekamuosius lietaus vamzdžius. Kita problema - siauri vamzdžiai.

„Dabar yra tokia nuostata, kad reikia kuo daugiau asfaltuoti, o nuo kietų dangų turime vis daugiau nesusigeriančio į žemę vandens, tad ir vamzdžių diametrai per maži pasidaro", - aiškino G.Pocius.

Specialistas aiškino, jog kiekvienos vietos problema bus atskirai identifikuota ir parinktos tinkamiausios priemonės: lietaus vamzdynų valymas, keitimas ir pan.

„Tačiau visa tai ne per vieną mėnesį", - aiškino G.Pocius.

Savivaldybės užsakytas specialusis planas bus tvirtinamas artimiausiame tarybos posėdyje. Planuojama, jog nutekamųjų lietaus vamzdžių tvarkymas, keitimas, kitų - įrengimas, kainuotų miestui milijonus litų.


Šiame straipsnyje: potvyniai gatvėse

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių