Nori nugriauti apleistus sandėliukus

Uostamiesčio valdžia pasiryžo atsikratyti miesto centre, Jūros gatvėje, stovinčiais apšiurusiuiais sandėliukais, kurie bado turistams akis.

Dėl jų į Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio komitetą kreipėsi įmonės „Naujasis uostas“, kuri valdo viešbutį „Vecekrug“, direktorė Virginija Bieliauskienė. Įstaigos kambarių langai atsiveria į šiuos avarinės būklės sandėliukus.

„Pastatai darko gatvės vaizdą. Miesto svečiams, ypač iš užsienio, sudėtinga paaiškinti, kodėl miesto centre yra likusi tokia apleista teritorija. Ironiška tai, kad prie šių apleistų sandėliukų stovi stovos skaitiklis atsiskaityti už automobilių stovėjimą“, - dėstė vadovė.

Nuotrauka su šių miesto centre esančių sandėliukų vaizdu buvo patalpinta vienoje vokiškoje svetainėje, skirtoje Memeliui. Spėjama, kad ją čia įdėjo turistas.

Miesto ūkio komiteto metu paaiškėjo, kad dvidešimt sandėliukų yra bešeimininkis turtas. Tačiau juo naudojasi Jūros gatvės 14 ir 16 namų gyventojai, kurie savo butuose yra įsirengę šildymą kietu kuru. Pirmajame name tokių butų yra vienuolika, antrajame - trys. Klaipėdiečiai šiuose sandėliukuose laiko malkas ir anglis.

Komiteto nariai neslėpė, jog sandėliukus, kurie yra bešeimininkis turtas, galima nugriauti. Tačiau reikia surasti, kur klaipėdiečiai galėtų laikyti malkas ir anglis.

„Gyventojų nepriversime, kad atsisakytų šildymo kietu kuru ir prisijungtų prie centralizuoto. Gal vietoje sandėliukų reikėtų pastatyti konteinerius ar kokį laikiną statinį ar žmones įpareigoti sutvarkyti statinius“, - svarstė politikai.

Miesto ūkio komiteto nariai Būtų ūkio ir energetikos skyriui pavedė išsiaiškinti, kiek realiai žmonių naudojasi minėtais sandėliukais. Manoma, jog dauguma šių pastatų yra užrakinti tušti.

Nenaudojamus statinius būtų galima nugriauti. Tai įgyvendinus būtų svarstoma galimybė šiame sklype įrengti automobilių stovėjimo aikštelę ar sklypą parduoti aukcione.

Panaši situacija buvo susidariusi ir Lietuvininkų aikštės 1 namo kieme. Čia stovėjo keturiolika apšiurusių sandėliukų. Dabar jų yra likę tik trys, nes tiek gyventojų naudojasi šildymu kietu kuru.

„Dvejus metus vargome, kol juos nugriovėme“, - tvirtino Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Irena Šakalienė.


Šiame straipsnyje: sandėliukaiapleisti pastatai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių