NKL: jaunieji žalgiriečiai įveikė „Naftą-Universitetą“

Kauno „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ komanda penktadienį žaidė Nacionalinės krepšinio lygos (Smscredit.lt NKL) dešimtojo turo rungtynes uostamiestyje su vietos „Nafta-Universitetas“ ekipa. Jaunieji žalgiriečiai nesunkiai įrodė savo pranašumą ir iškovojo septintą pergalę – 72:55. 

Nors pirmosiomis susitikimo minutėmis aikštelės šeimininkai kauniečiams neleido pabėgti į priekį, įpusėjus ketvirčiui, po Vytenio Čižausko ir Edgaro Ulanovo metimų, svečiai pirmavo daugiau nei dvigubai – 14:6. Antroji kėlinuko pusė nebuvo tokia rezultatyvi ir po pirmųjų dešimties minučių Priito Venes auklėtiniai buvo priekyje 15:12. 

Po trumpos pertraukėlės grįžę į aikštelę „Žalgirio“ dubleriai padidino apsukas ir neilgai trukus įgijo dviženklę persvarą – 27:16. Klaipėdiečiams niekaip nesisekė gynyboje sustabdyti žaliai-baltų lyderių, o puolime prošvaisčių taip pat nebuvo matyti. Tai lėmė, jog po V.Čižausko šūvio svečiai turėjo jau 16 taškų pranašumą – 36:20. Tiesa, ketvirčio pabaigoje kauniečiai vėl kiek atsipalaidavo, o varžovai nežymiai priartėjo – 27:38. 

Per didžiąją pertrauką žalgiriečių treneriai rado reikiamus žodžius savo auklėtiniams, kas puikiai atsispindėjo ant parketo. Daugiausia V.Čižausko ir V.Čepukaičio pastangų puolime dėka, dar neįpusėjus kėlinkui, švieslentėje degė skaičiai 51:30. Niekas nesikeitė ir toliau – priešnuodžių sėkmingam svečių žaidimui šeimininkai nerado ir prieš paskutines dešimt minučių atsilikinėjo 37:62. 

Paskutinė rungtynių atkarpa jau tebuvo formalumas, o P.Vene suteikė šansą pasireikšti ir įprastai kiek mažiau žaidžiantiems krepšininkams. Aidint finalinei sirenai – užtikrinta „Žalgirio-Sabonio mokyklos“ pergalė – 72:55. 

„Žalgiris-Sabonio mokykla“: V.Čižauskas 19 (5 rez. perd., 4 per. kam.), V.Čepukaitis 16 (14 atk. kam.), M.Kupšas 10 (7 atk. kam., 4 blk.), K.Vecvagars 5 (5 rez. perd., 4 atk. kam.), M.Rutkauskas 4, P.Sorokas 4, Ž.Skučas 4, E.Ulanovas 4, G.Žylė 2 (9 atk. kam.), V.Kariniauskas 2, K.Vene 2. 

„Nafta-Universitetas“: A.Vaitiekus 18 (7 atk. kam.), A.Žymantas 12 (6 rez. perd.), T.Klimas 7 (6 atk. kam.).


Šiame straipsnyje: Nafta-Universitetas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių